Klassisk paideig
Enkel
1 t 30 min
Pai er en av de mest allsidige rettene som finnes, og kan fylles med alt fra brokkoli og bacon, til blåbær og bringebær. Siden man kan bestemme fyllet selv, så er det kanskje ikke så rart at pai er svært populært på både middagsbordet og koldtbordet. Her får du oppskriften på en klassisk paideig som kan fungerer godt til både salte og søte paier.
Slik gjør du
1. Bland sammen mel, vann og Melange i en kjøkkenmaskin.
2. Kjør maskinen frem til deigen begynner å samle seg.
3. Ta paideigen ut av maskinen, og elt den for hånd frem du har en fast og fin paideig.
4. Trykk ut deigen i en paiform og la den dekke sidene helt opp til kanten.
5. La paibunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du har i fyllet.
6. Stek paien på 200 grader i 40 minutter.
Deigen ble tørr og ville ikke henge sammen?
Hei Vilde! Det var leit å høre at paideigen ikke ble vellykket. Den skal være fast, men ikke tørr. Det kan hjelpe å tilsette litt mer vann, og kjøre den raskt sammen igjen for å få en glatt og smidig deig. Lykke til! 🙂
Jeg blandet i 1 egg
Hei Heidi! Takk for tipset om å blande inn egg. Da måtte du sikkert justere med mer mel også? Lykke til med baksten 🙂