Fra gammelt av har norske kaker fått navn enten fra hva de inneholdt eller hvordan de var formet. Kokoskranser har i likhet med peppernøtter og sirupssnipper fått navnet sitt fra begge deler. Kokoskranser smaker kokos, er formet som kranser, og skal tradisjonelt sett også ha noen riller på overflaten. For å oppnå dette må de kjøres gjennom en kvern, men har du ikke kvern kan deigen rulles ut til pølser med fingertykkelse og så koble dem sammen til kranser. Oppskriften gir cirka 40 kaker.

Kommentarer

  • Ragne Tysnes Hokstad

    Dette er samme oppskrift som jeg har etter min mor, og hun kalte det kokosringer.
    Hun, og nå jeg, bruker kjøttkvern-uten kniv, men med kake mønster skive. Da går det veldig fint å få fine ringer.

    • Cecilie,

      Hei Ragne! Så hyggelig å høre at du har arvet oppskriften av din mor, alltid kos med familietradisjoner. Takk for tipset med med kjøttkvern med kakemønsterskive, det skal vi bruke neste gang. Lykke til med julebaksten 🙂

  • Tove Rogstad

    Jeg brukt to egg, deigen ble ikke spesielt klissete av det.
    Men meget vanskelige å få fin fasong😬 forsøkte både pose og trilling.
    Manglet oppgitt lenge på stengene ved trilling.

    • Anne Cathrine

      De kan være litt vanskelige og noe av grunnen er nok at denne deigen skal være ganske fast. Tradisjonelt ble det nok brukt en kakesprøyte med stempel og stjernetipp. Derfor har vi anbefalt å trille til pølser i stedet. Lengden bestemmer du litt selv, men ca. 15 cm burde være fint utgangspunkt. Lykke til med bakingen 😊

    • Ingvild SHK

      Eg brukar kjøttkverna på Kenwooden med «kransekake-del» på enden. Det fungerte veldig bra 😃