Peppernøtter har vært stekt til jul siden middelalderen, og regnes av mange som en av de syv sortene som lages til jul. De lages tradisjonelt med en blanding av kryddere som kanel, ingefær, stjerneanis og pepper, og kan minne litt om både pepperkaker og ingefærnøtter. Kakene skal være så små at du kan putte hele i munnen på én gang. 1 porsjon gir cirka 50 peppernøtter.

Kommentarer

  • Rita Berntsen Kvien

    Hei, har prøvd de, veldig gode på smak.
    Men, de flyter mye utover og blir «flate», minner om små tykke pepperkaker, ikke nøtter…
    Hva kan jeg gjøre bedre?😊
    Mvh, Rita

    • Cecilie,

      Hei Rita! Så hyggelig å høre at kakene falt i smak! Peppernøtter skal flyte litt ut ved steking, se bildet øverst i oppskriften. Men hvis deigen var veldig løs kan du eventuelt tilsette litt mer mel for å få den fastere, slik at kakene vil flyte mindre ut. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Mvh, Rita

    Hei!
    Er det meningen at man kan begynne å trille kuler med en gang, eller skal deigen ligge over natta?

    • Cecilie,

      Hei Rita! Ja, det er meningen at du skal trille kuler med en gang. Men hvis du foretrekker å la deigen hvile i kjøleskap over natten, så går nok det også bra. Bare husk å ta den ut i god tid før den skal brukes, fordi deigen blir fastere ved avkjøling. Lykke til! 🙂

  • Julie

    Kan dere legge til hvor mange stk 1 posjon blir? Laget 4 posjoner peppernøtter, og har minst 200 stykker😵

    • Djudit

      Luksusproblem, vel! Da kan du jo gi bort i bokser med rød sløyfe rundt! 🙂

    • Cecilie,

      Hei Julie! Ja, vi kan legge inn at en porsjon gir ca 50 peppernøtter. Takk for innspill!