Peppernøtter
Peppernøtter har vært stekt til jul siden middelalderen, og regnes av mange som en av de syv sortene som lages til jul. De lages tradisjonelt med en blanding av kryddere som kanel, ingefær, stjerneanis og pepper, og kan minne litt om både pepperkaker og ingefærnøtter. Kakene skal være så små at du kan putte hele i munnen på én gang. 1 porsjon gir cirka 50 peppernøtter.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smelt Melange i en kjele.
2. Rør sammen fløte, natron og sirup i en bolle.
3. Pisk inn sukker, smeltet Melange og sitronskall. Det er også mulig å bruke appelsinskall om du ønsker det.
4. Bland krydder og hvetemel sammen og sikt inn i bollen. Rør sammen til en løs og smidig deig.
5. Sett ovnen på 180°C.
6. Rull ut deigen på et melet bakebord til fingertykke pølser. Del pølsene opp i ca. 2 cm biter og form dem til små kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir med god avstand i mellom.
7. Stek kakene i ovnen ca. 10 min til de er lysbrune.
8. Avkjøl kakene på rist, og legg dem i en tett kakeboks.
Var det bare jeg som fikk litt «tørr» deig?
Hei Sissel! Denne deigen skal ikke bli tørr. Et tips er å spe gradvis med melet, slik at du justerer til passe konsistens. Lykke til! 🙂
Disse var nydelige! Ny julefavoritt.
Tusen takk for flott tilbakemelding, Veronica! Så hyggelig at disse har blitt en favoritt hos deg. God førjulstid og god bakelyst! 🙂
Veldig godt.
Takk for tilbakemeldingen din, Gugu! Hyggelig å høre at peppernøttene falller i smak. God førjulstid til deg 🙂
Bakte den i fjor og nå er den gamle oppskriften min byttet ut.
Hele familien elsket den🤶🏻
Godt å høre at oppskriften vår på peppernøtter faller i smak hos deg og familien, Unni! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få. Takk for det, og lykke til med julebaksten! 😊
Hei, har prøvd de, veldig gode på smak.
Men, de flyter mye utover og blir «flate», minner om små tykke pepperkaker, ikke nøtter…
Hva kan jeg gjøre bedre?😊
Mvh, Rita
Hei Rita! Så hyggelig å høre at kakene falt i smak! Peppernøtter skal flyte litt ut ved steking, se bildet øverst i oppskriften. Men hvis deigen var veldig løs kan du eventuelt tilsette litt mer mel for å få den fastere, slik at kakene vil flyte mindre ut. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Hei!
Er det meningen at man kan begynne å trille kuler med en gang, eller skal deigen ligge over natta?
Hei Rita! Ja, det er meningen at du skal trille kuler med en gang. Men hvis du foretrekker å la deigen hvile i kjøleskap over natten, så går nok det også bra. Bare husk å ta den ut i god tid før den skal brukes, fordi deigen blir fastere ved avkjøling. Lykke til! 🙂
Kan dere legge til hvor mange stk 1 posjon blir? Laget 4 posjoner peppernøtter, og har minst 200 stykker😵
Luksusproblem, vel! Da kan du jo gi bort i bokser med rød sløyfe rundt! 🙂
Hei Julie! Ja, vi kan legge inn at en porsjon gir ca 50 peppernøtter. Takk for innspill!