Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat
Saftig kylling i kremet saus er en middagsfavoritt vi aldri blir lei av. Både fargene og smakene i denne kyllinggryten gir deg en deilig smakebit av Italia. Den fyldige sausen blir enda rikere på smak ved å tilsette soltørkede tomater, spinat og parmesan.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp 2 ss flytende Melange i en middels varm stekepanne. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
2. Stek kyllingfiletene til de er gjennomstekt, cirka 3 til 4 minutter på hver side. La kyllingfiletene hvile i stekepannen mens du lager sausen.
3. Varm opp 1 ss flytende Melange i en kjele på middels sterk varme.
4. Ha i løk, hvitløk og timian og la det frese til løken er myk.
5. Tilsett kyllingbuljong og kremfløte. Kok opp sausen under omrøring, og reduser deretter temperaturen til lav varme.
6. Rør inn spinat, parmesan og soltørkede tomater.
7. Server gryta med ris, kokte eller ovnsbakte poteter, eller kokt pasta, og gjerne med en frisk salat til.
Superenkel oppskrift!
Jeg hadde noen bladbeteblad i hagen, perfekt!
Kommer nok til å lage denne igjen!
Torolf Sogn
Flott å høre at du er fornøyd med oppskriften, Torolf! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂
Tusen takk for super inspirasjon! For jeg gjorde jo slik jeg alltid gjør… tar en titt i kjøleskapet for å se hva jeg bør få brukt opp. Og denne gangen hadde jeg alle ingrediensene unntatt spinat, men tok rådet om brokkoli i stedet. I tillegg hadde jeg en gulrot og noe sopp som trengtes å bruke, så det havnet også i gryta. Som tilbehør hadde vi ovnsbakte røstipoteter og det hele ble supergodt! Hilsen Morten
Glemte å si at vi brukte kyllingkrydder i stedet for bare salt og pepper på selve kyllingen. Og at jeg kommer til å legge denne oppskriften inn i favoritt-kokeboka mi…
Det høres nydelig ut med brokkoli, gulrot og sopp, Morten! Flott at du fant din egen vri på denne oppskriften. Takk for den hyggelige tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 😊
Vi bruker lårfilet ,veldig mørt kjøtt
Nydelig gryte som vi lager ofte
Så koselig å høre at gryten faller i smak, og at du lager denne ofte, Eva! Enig at lårkjøttet er det møreste på kyllingen. Ønsker deg en fin sommer videre, og lykke til med matlagingen! 😊
En liten skvis med sitron over tilslutt runder av. Byttet ut spinat med små brokkolibuketter som ble surret sammen med løk og hvitløk.
God idé med sitron og brokkoli, Trude! Høres nydelig ut, håper det smakte! Lykke til med matlagingen 🙂