Kvikklunsjkake
Kvikklunsjkake ser imponerende flott ut og smaker enda bedre. Dette er en lettvint sjokoladekake som vil fort bli en favoritt blant de yngste.
Ingredienser
Kakebunn
Glasur
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Rør sammen egg, melk og Flytende Melange i en bolle. Tilsett sukker, hvetemel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
3. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm og pensle sidene godt med Flytende Melange. Hell kakerøren over i formen.
4. Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 40 minutter og la den avkjøle på en rist før du pynter den.
Glasur
1. Bland sammen vann, melis og kakaopulver i en liten bolle og rør det godt sammen til du har en passe tykk glasur. Den skal være noe flytende, men ikke rennende.
2. Virker melisglasuren for tørr kan du tilsette litt mer vann. Pass på mengden og tilsett aldri mer enn 1 ts av gangen, ellers risikerer du at glasuren fort blir for flytende.
3. Dekk hele kaken med glasur, både topp og sider.
4. Del Kvikk Lunsj-sjokoladene i stenger. Tilpass lengden på Kvikk Lunsj-stengene etter høyden på kaken ved å kutte av en bit av hver stang.
5. Monter Kvikk Lunsj-stenger rundt kaken.
Tips!
Baker du kaken til påske kan du pynte den med små påskeegg i midten. Er den til en bursdag eller en annen anledning er det fint å pynte med nonstop i midten, eller med friske bær.
Kommentarer