Marmorkake
Marmorkake er en klassisk og velkjent kake som har en fantastisk smakskombinasjon av sjokolade og vanilje. Den tidløse kaken passer ypperlig til kaffen. Navnet har den fått fra det marmorerte mønsteret som dannes når man blander den lyse og den mørke røren.
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Pisk sammen romtemperert Melange og sukker til blandingen er lys og luftig, cirka 5 minutter.
3. Tilsett ett og ett egg av gangen, og pisk inn hvert egg før du tilsetter neste.
4. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett litt av melblandingen og deretter litt av melken i røren. Fortsett å blande vekselsvis til røren er godt blandet sammen.
5. Ha en tredjedel av røren over i en egen liten bolle, og bland inn 2 ss kakaopulver og 2 ss melk.
6. Ha halvparten av den lyse røren over i en smurt brødform og fordel det jevnt utover. Ha deretter i sjokoladerøren, og avslutt med resten av den lyse røren på toppen.
7. Bruk en gaffel og dra den gjennom røren, frem og tilbake fra den ene kortsiden til den andre. På denne måten får kaken et marmorert mønster.
8. Stek marmorkaken på nederste rille i 50 minutter. Avkjøl kaken på en rist i minst 10 minutter før servering.
Kommentarer