Nanbrød
Nanbrød er et klassisk brød som er mye brukt i indisk mat. Nanbrødet er bakt med gjær og yoghurt, det er fyldig og saftig inni, sprøtt i kantene og sørger for at de siste deilige sausrestene på tallerkenen blir spist opp. Oppskriften gir cirka åtte store nanbrød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Romtemperer alle ingrediensene ved å sette de frem på bordet minst 30 minutter før baking.
2. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett yoghurt og melk, og elt deigen med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.
3. Tilsett 0,5 dl Flytende Melange med smør og elt deigen i 3 minutter til.
4. Dekk til bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse, cirka 1 time.
5. Varm opp ovnen til 230 grader.
6. Del deigen i 8 emner og kjevle dem ut til dråpeformede nanbrød.
7. Legg emnene på en bakeplate med bakepapir, pensle dem godt med Flytende Melange med smør og stek på midterste rille i ovnen i 4-5 minutter. Det vil ikke være plass til alle emnene på en bakeplate, så de må stekes i to runder. Brødene vil blåse seg opp under steking og falle når de kommer ut av ovnen.
Tips!
Vil du ha mer smak på nanbrødene? Dryss over litt finhakket hvitløk og/eller koriander på brødene etter at du har penslet dem.
Hei!
Kan deigen lages dagen i forveien og stekes dagen etterpå?
Hei Larissa, har ikke testet det selv, men vil tro det skal gå fint. Ville i så fall redusert gjærmengden en del, for å unngå kraftig gjærsmak. Lykke til 🙂