Østmarkas beste kanelboller
Oslo-beboere hvalfarter til Rustadsaga Sportsstue i Østmarka for å slå kloa i de luftige bollene med kanelfyll i midten. Oppskriften på de populære kanelbollene har Sissel Ullevålseter utviklet gjennom et helt liv som bakemester.
Slik gjør du
1. Smelt Melange og bland i lunken melk. Ha dette i en miksebolle og tilsett sukker, fersk gjær og kardemomme. Rør sammen, men pass på at temperaturen ikke er for høy – da dør gjæren.
2. Tilsett mel litt og litt mens du lar maskinen kjøre, til deigen har ønsket fasthet og slipper bollen.
3. Hev bolledeigen til dobbelt størrelse.
4. Kjevle ut en leiv, cirka 5 mm tykk, og strø på kanel og sukker. Rull leiven sammen, kutt emner og legg de på en smurt stekeplate eller bakepapir.
5. Hev til ønsket størrelse i romtemperatur.
6. Stek kanelbollene ved 200 grader til de har ønsket farge, cirka 12 til 15 minutter. Pass på at de ikke brenner seg – ovner er forskjellige.
7. Pynt bollene med melisglasur hvis du ønsker.
Melmengden 10 dl må være feil. Jeg brukte nesten dobbelt så mye.
Takk for at du har et våkent øye, May! Vi sjekker dette, og gir deg tilbakemelding så fort som mulig 🙂
Hei igjen, nå er oppskriften rettet. Det skal være 900 gram hvetemel i oppskriften, så du hadde helt rett. Tusen takk for hjelpen! 🙂