Pepperkakebrød
Enkel
1 t 10 min
Dette er et saftig og søtt pepperkakebrød, som på mange måter minner om en krydret versjon av et bananbrød. Det smaker nydelig som det er eller med salt pålegg på. Prøv det gjerne med litt blåmuggost på. Oppskriften gir 1 brød.
Ingredienser
1 porsjon
250 gram siktet hvetemel
1 dl brunt sukker
1 ts natron
2 ts kanel
1.5 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
0.5 ts salt
1 dl Flytende Melange
2 stk egg
2 dl kefir
2 ss Flytende Melange (til pensling)
Litt melis (til topping)
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Bland sammen hvetemel, brunt sukker, natron, kanel, ingefær, nellik og salt i en bakebolle.
3. Visp sammen Flytende Melange, egg og kefir i en annen bolle.
4. Bland de tørre ingrediensene med de våte, og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
5. Pensle en brødform med Flytende Melange og ha røren opp i brødformen.
6. Stek på midterste rille i 45-50 minutter.
7. Ta brødet ut av formen og avkjøl på en rist.
8. Dryss gjerne litt melis over toppen før servering.
Hei!
Ovnen min har kun hele tall. Er det best å sette den på 170 eller 180 grader? Vanlig eller varmluft?
Hei Mailinn! Sett ovnen på 180 grader med over- og undervarme. Lykke til! 🙂
Hei kan make pepperkake brød av pepperkake deig ?
Hei Mathilde! Nei, det vil ikke bli likt resultat, da dette er en luftigere deig. Men kryddersmaken er den samme som i pepperkaker. Lykke til med bakingen hvis du prøver deg på denne! 😊
Lurer på om det kan fryses?
Randi
Hei Randi! Ja, pepperkakebrødet kan fryses. Lykke til med bakingen! 🙂