Pepperkakesnurrer
Disse snurrene er mer krydrede enn vanlige kanelsnurrer, og gir deg den fantastiske kombinasjonen av gjærbakst og pepperkaker. Oppskriften gir ca. 16 snurrer.
Slik gjør du
Gjærdeig
1. Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, gjær og egg i en bolle og elt med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.
2. Tilsett kald Melange i terninger og elt blandingen godt sammen med eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar cirka 10 minutter.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i rundt 1 time.
Utbaking
1. Dryss litt mel på bordet og trill deigen til en lang pølse på cirka 20 centimeter. Kjevle pølsen til et rektangel på cirka 25 x 40 centimeter.
2. Smør krydderkremen i et tynt lag utover hver leiv. Rull leivene fast sammen til pølser fra den lengste siden. Del hver pølse i 16 like tykke skiver.
3. Legg pepperkakesnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Ha god avstand mellom hver snurr.
4. La snurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
5. Varm opp ovnen til 200 grader.
6. Pensle pepperkakesnurrene med et sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 8 minutter.
7. Avkjøl på en rist.
Mye arbeid for lite mat!!
Gjærbakst tar ofte litt tid, men så er som regel resultatet verd innsatsen til slutt 😊
Feil i oppskrift når det kommer at jeg skal ha 3 poser tørrgjær når jeg trippler oppskriften?😅
Dessverre tar ikke oppskriftskalkulatoren hensyn til slike nyanser. Det burde holde med 1,5-2 pakker gjær, kanskje enda mindre også hvis du lar deigen heve lenge. Lykke til med baksten 😊
Hvorfor ble de så flate
Hei Steinur! Husket du gjær i oppskriften, og at de bør etterheve i ca. 20 minutter?