Saftig plommekake
Når det bugner av norske plommer, er de søte og saftige fruktene ypperlige å bruke i en kake. Denne plommekaken er enkel å røre sammen, og gir en saftig og luftig kake med deilige karamelliserte plommer. Server den gjerne sammen med en kule vaniljeis eller litt pisket krem. Oppskriften gir cirka 10-12 biter plommekake.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
2. Kle bunnen av en kakeform på 24 centimeter med bakepapir og pensle med Flytende Melange på sidene. Dryss over brunt sukker.
3. Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene jevnt fordelt i kakeformen.
4. Ha Flytende Melange, brunt sukker, vaniljesukker og kanel i en bakebolle og rør om.
5. Ha i ett og ett egg, og rør godt om.
6. Ha mandlene i en pose og rull over med en kjevle, slik at de blir finhakket. Ha mandlene og hvetemelet i bakebollen og rør om.
7. Hell røren over i kakeformen.
8. Stek plommekaken på midterste rille i stekeovnen i 50 minutter. Avkjøl kaken i formen og dryss over melis før servering.
Skal det ikkje vere bakepulver i denne oppskrifta?
Hei Merete! Takk for henvendelsen angående bakepulver i denne plommekaken. Vi skal sjekke med den oppskriftsansvarlige hos oss, og komme tilbake til deg så fort svaret er klart. 🙂
Hei igjen, Merete! Det er ikke uvanlig at kakeoppskrifter ikke inneholder hevemiddel som bakepulver eller natron. Her vil eggene fungere både som hevemiddel og bindemiddel. Håper du lar deg friste til å prøve oppskriften.
God bakelyst 😊