Når det bugner av rabarbra både på butikken og i hagen, passer det ypperlig å bruke den til å lage saftige kaker. Rabarbra, som egentlig er en grønnsak, passer særdeles godt i både bakverk, supper og desserter. Denne rabarbrakaken i langpanne er en saftig og frisk kake, og smaker veldig godt med litt is eller krem til.

Kommentarer

  • Eldbjørg Hjelle

    Kan jeg bruke rabarbra syltetøy opp ?

    • Cecilie,

      Hei Eldbjørg! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke rabarbrasyltetøy som topping på kaken. Er det veldig flytende kan et tips være å røre inn litt potetmel først, så det blir litt fastere. Fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du baker med syltetøy. Lykke til! 😊

      • Eldbjørg

        Jeg har laget den …men hadde fin kuttet rabarbra i….kan denne oppskriften dobbles og kan jeg røre i fin kuttet rabarbra?

        Mvh Eldbjørg Hjelle

        • Cecilie,

          Ja, det høres nydelig ut med finkuttet rabarbra i denne, Eldbjørg. Vil du doble oppskriften kan du klikke på «2 porsjoner» øverst til venstre og bruke en stor langpanne. Lykke til! 😊

  • Britt Greve

    Lurer på om oppskriften som sier 1 porsjon ? Menes det 1 porsjon = 1 langpanne ? 🤔

    • Cecilie,

      Hei Britt! Ja, det stemmer, en porsjon tilsvarer en liten langpanne. Lykke til med bakingen! 😊

  • Marina

    Hei. Kan mann fryse ned kaka og hvordan blir smaken på rabarbraen da?

    • Cecilie,

      Hei Marina! Ja, denne går det fint å fryse, og smaken på rabarbraen holder seg godt. Et tips er å gi kaken en kort oppvarming i ovnen etter tining, så den er lunken ved servering. Lykke til! 😊

  • Bæstemor Sharmy og Lea

    Kan man bruke jordbær sammens med rabarbra i kaken ?

    • Cecilie,

      Hei Bæstemor Sharmy og Lea! Ja, det kan du. Lykke til med bakingen 🙂

  • Janne Dale

    Hei, har dere regnet ut næringsinnholdet på denne kaken?

    • Cecilie

      Hei Janne! Nei, men vi kan få vår ernæringsekspert til å regne det ut hvis du ønsker det. 🙂

  • Heidi Støa

    Kan man bruke frossen rabarbra til å bake kake?

    • Cecilie

      Hei Heidi! Ja, det kan du. Vårt tips er å tine rabarbraen først, og fjerne mest mulig overflødig fuktighet. Vend gjerne bitene i litt potetmel også. Lykke til! 😊

  • Helen

    Nydelig kake!
    Gikk ned til kun 250 gr sukker og 1,5 del melange+ 3 dl melk. Hadde i et par epler og drysset på m kanel👍

    • Cecilie

      Høres godt ut med din egen vri på kaken, Helen! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg! 🙂

  • Randi Sjursen

    Fantastisk god og frisk kake, 3 gong på kort tid den blir servert enten med vaniljesaus, fløyte eller vaniljeis 👌

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Randi! God sommer til deg! 🙂

  • Øystein Knudsen

    Veldig god kake! Jeg drysset sukker og kanel over. Ble servert med vaniljeis. Kjempegodt!

    • Cecilie

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Øystein! God sommer til deg! 🙂

  • Hans E. H. Jacobsen

    Så enkel at seg jeg har brukt oppskriften to år på rad med gode tilbakemeldinger fra gjester. Men obs: Ved tidlig-rabarbra (på Sørlandet er den spiseklar til 17. mai) er rabarbrastilkene mer vannholdige enn senere på sommeren. Så da kan man med fordel bruke litt mindre tilført væske (f.eks 2,8 dl Melange og 1,3 dl melk) for at bunnen ikke skal bli for bløt og klissete. Perlesukker på toppen gjør seg også bedre enn vanlig sukker. Skal også forsøke tipset om litt kanel neste gang.

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at rabarbrakaken falt i smak, Hans! Og takk for gode baketips, det høres veldig godt ut med kanel og perlesukker. Lykke til! 🙂

  • Lill Unni Henriksen

    Kaken ble saftig og god. Jeg drysset også litt kanel sammen med sukkeret oppå kaka. Siden jeg ikke hadde flytende margarin, brukte jeg vanlig Melange som jeg smeltet.

    • Cecilie

      Hei Lill Unni! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Og takk for tipset om kanel, det høres veldig godt ut. God bakelyst til deg! 🙂

  • Rolf Gunnar

    Har massevis av rabarbra i hagen.
    Så tenkte jeg at kanskje jeg kunne lage en kake i steden for suppe og grøt.
    Så fant jeg denne oppskriften og fulgte den til punkt og prikke.
    Veldig god. Anbefales på det varmeste 😋

    • Cecilie

      Hei Rolf Gunnar! Takk for hyggelig tilbakemelding. Ingenting gleder oss mer enn å høre at oppskriftene våre faller i smak! Du er heldig som har mye rabarbra i hagen. Kos deg med den, og god bakelyst! 🙂

  • Tone Krohg

    Kjempegod kake, sommerens favoritt!

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at dette ble en favoritt i sommer, Tone! Takk for tilbakemeldingen 🙂

  • Gunhild

    Kaken ble god

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Gunhild! God sommer videre til deg! 🙂

  • Else

    Kan rabarbrakaken fryses?

    • Anne Cathrine

      Ja, dette er en kake som fint kan fryses, Else! Del den gjerne opp i mindre stykker så blir det enklere å få plass, og du kan tine akkurat det du trenger. Lykke til med bakingen 😊

  • Sissel

    Tenkte å bruke denne som bløtkakebunn. Dekke med krem og pynte med jordbær. Regner med at det blir ganske så godt.

    • Anne Cathrine

      Det høres ut som en veldig god idé, Sissel! Tenker det vil bli sommerens beste bløtkake 😊

  • Else Nordhaug

    Det er for mye sukker i mange av oppskriftene, det går utmerket å redusere på sukkeret, evt. halvere sukkeret i bytte med sukrin.

    • Anne Cathrine

      Takk for innspillet, Else! Det er som du sier ikke noe i veien for å redusere sukkermengden dersom man ønsker det. Her er det nok også litt ekstra sukker for å balansere den syrlige rabarbraen. Det viktigste er at det er nok sukker til å piske en tykk og god eggedosis slik at kaken blir luftig og fin.
      God bakelyst 😊

  • Cathrine

    Hei.

    Ja, denne såg riktig god ut. Men nå har jeg allerede laget rabarbrasyltetøy oå glass, og da lurer jeg på om dette også kan brukes?
    Sikkert verdt å prøve isåfall😉

    • Anne Cathrine

      Hei Cathrine! Vi har ikke testet det selv, men rabarbrasyltetøy burde kunne passe godt som topping her, ja. Hvis syltetøyet er veldig flytende kan det være lurt å røre inn litt potetmel først slik at det ikke flyter helt ut.
      Vil gjerne høre hvordan det går hvis du baker kaken med syltetøy 😊 Lykke til!

  • Wera Lund

    Godt med litt kanel også, og vaniljekrem👌
    Bruker små topper krem ved servering👏

    • Anne Cathrine

      Takk for gode serveringstips og innspill til variasjon på smak, Wera! Både vanilje og kanel smaker herlig sammen med rabarbra 😊

  • Venche Faråsengen

    Hei!

    Kan jeg bruke rund kakeform ca.26 til denne oppskriften?

    • Anne Cathrine

      Det burde gå helt fint, Venche! Lykke til med bakingen 😊

  • Oddny Nilsen

    Går det greit å bruke rabarbra som har vært fryst?

    • Anne Cathrine

      Hei Oddny!
      Smaksmessig går det helt fint å bruke rabarbra som har vært frossen. Det som kan skje er at stilkene mister noe av fastheten og strukturen og dermed kan toppingen bli fuktigere enn hvis du bruker ferske.

      Anbefaler deg å tine rabarbraen først og tørke den godt. Deretter kan det være lurt å vende bitene i litt potetmel før de legges på kaken og sukkeret drysses over til slutt. Lykke til 😊

  • Reidun

    Kjempegod kake med rabarbra😋
    Men når jeg ikke har rabarbra, bruker jeg samme oppskriften men bruker epler i stedet, kjempegodt det også😋
    Og holder seg lenge i fryseren👌

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at du liker oppskriften, Reidun! Og takk for godt tips om å erstatte rabarbraen med epler når det ikke er rabarbrasesong 👍

      • Linda

        Kan man ja litt kanel sammen med sukkeret?

        • Anne Cathrine

          Det kan du absolutt gjøre, Linda! Prøv deg litt frem med mengde, men 1-2 ts burde være et fint sted å starte. Lykke til 😊

  • Monica

    Jeg har bakt den med rabarbra, men også med (frosne) blåbær. Begge kakene smakte helt nydelig 😍

    • sorsig

      Hei Monica, så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Blåbær-varianten høres helt nydelig ut, takk for tips 🙂

  • Reidun

    Kan kaken fryses?

    • Cecilie

      Ja, denne går det fint å fryse, Reidun. Gi den gjerne en kort oppvarming i ovn etter tining så den er lunken ved servering. Lykke til! 😊

  • Svanhild

    Går det bra å bruke fråsen rabarbra? 😃

    • Synnøve

      Jeg bruker frossen rabarbra. Har litt potetmjøl nedi posen med rabarbra og rister, for å få rabarbraen tørr.

    • Cecilie

      Ja, det går kjempefint å bruke frossen rabarbra! Lykke til! 😊

  • are e navnet mitt

    den er sikker jevelig good

    • Signe Marie

      Hehe.. Det tror jeg faktisk jeg kan love deg 🙂 Lykke til med baksten!