Red velvet cookies med hvit sjokoladetopping
Red velvet cookies minner ikke bare om nisseluer i rødt og hvitt, de er også fyldige smaksbomber som gir ekte julestemning til deg som er glad i sjokolade. Oppskriften gir cirka 16 cookies.
Slik gjør du
Red velvet cookies
1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
2. Pisk Melange og sukker på høy hastighet i cirka 2 minutter til det har fått en kremet konsistens.
3. Tilsett egg, rød konditorfarge, vaniljesukker, hvetemel og kakao, og kjør på lav hastighet til alt er godt blandet. Hvor mye konditorfarge som behøves avhenger av hvilken type du bruker. Bland inn konditorfarge til røren er dyprød.
4. Kle en stekeplate med bakepapir.
5. Form deigen til små kuler på 3-4 centimeter i diameter, og fordel dem utover den bakepapirkledde stekeplaten. Cookiesene flyter litt utover under steking, så pass på å ha noe avstand mellom kakene.
6. Press tommelen ned i hver cookie, slik at du får en fordypning til sjokoladefyllet.
7. Stek på midterste rille i 10-12 minutter.
8. Cookiesene vil være myke når de kommer ut av ovnen. Bruk en teskje og press den ned i hver fordypning slik at den blir enda litt dypere.
9. Avkjøl cookiesene på rist.
Hvit sjokoladetopping
1. Varm opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter til du har en sukkerlake som er litt seig. Ikke rør i laken mens den koker, da kan den krystallisere seg.
Begynn på neste steg mens sukkerlaken koker for å unngå at den avkjøles for mye. Da kan det hende du må starte på nytt.
2. Bruk kjøkkenmaskin med visp og pisk sammen eggeplommene. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går. Visp til en lys og luftig eggedosis, det tar cirka 5 minutter.
3. Smelt den hvite kokesjokoladen og Delfia over et vannbad.
4. Ha Melange i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet med en ballongvisp til margarinen er myk, cirka 2 minutter.
5. Reduser til lav hastighet og tilsett eggeblandingen og den smeltede kokesjokoladen.
6. Sett sjokoladekremen kaldt i cirka 30 minutter, til den har blitt så tykk at du kan forme fine topper av den.
7. Bruk en sprøytepose, klipp et lite hull i enden og sprøyt topper i midten av hver kjeks.
8. Sett red velvet cookiesene i kjøleskapet i cirka 15 minutter, til sjokoladetoppene har stivnet.
9. Oppbevar cookiesene i en tett boks i kjøleskap.
Det ble aalt for mye krem igjen, tips til hva jeg kan bruke den mottas med stor takk! 😊
Den ekstra sjokoladekremen kan du fint bruke som fyll i kaker, vannbakkels eller boller 😊Lykke til med bakingen!
Den kan du bruke til boller eller kaker!!
Er det feil forhold i sukkerlaken??
Det skal være mye mer sukker enn vann, så det stemmer det som står i oppskriften 😊
Takk. Men etter oppkok så krystalliserte det seg da sukkeret trakk vannet til seg. Så det ble bare en klump med sukker.
Det samme skjedde her.. Hvordan beholdes den seige massen?
Det kan se ut som det er litt feil i oppskriften på den hvite sjokoladekremen. VI jobber med å få det endre på denne siden.
Den ferdige sukkerlaken bør ikke avkjøles for mye, da den kan stivne helt og da må man begynne på nytt. Beklager ulempen feilen i har medført. Håper du vil prøve på nytt en annen gang😊
Det kan se ut som det er litt feil i oppskriften på den hvite sjokoladekremen. VI jobber med å få det endre på denne siden.
Det man bør gjøre er å ha sukker og vann i gryten, sett på varme og rør om til alt sukkeret har løst seg opp. Deretter er det viktig at man ikke rører i sukkerlaken, da kan det lett krystallisere seg. Den ferdige sukkerlaken skal heller ikke avkjøles for mye, da den kan stivne helt og da må man begynne på nytt.
Beklager ulempen feilen i oppskriften har medført. Håper du vil prøve på nytt en annen gang😊
Er oppskriften fikset nå?
Ja, nå er oppskriften oppdatert med tips til hvordan man lykkes med sukkerlaken og unngår at den krystalliseres. Håper du lar deg friste til å prøve oppskriften. Lykke til og God bakelyst 😊