Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan minne litt om makroner i formen, og lages av to små runde bunner som legges oppå hverandre med krem i midten. I denne oppskriften er kremen smaksatt med sitron, men du kan variere med blant annet vanilje, sjokolade eller pasjonsfrukt. Oppskriften gir cirka 10 kaker.

Kommentarer

  • Marianne

    Skal melange i deigen være smeltet?

    • Cecilie

      Hei Marianne! Nei, Melange i deigen skal ikke være smeltet, men romtemperert. Lykke til! 🙂

  • Anne-Lene Wulff

    Hvis man skal ha i pasjonsfrukt hvor mye skal jeg ta i ?

    • Cecilie

      Hei Anne-Lene! Du kan erstatte sitronen med fruktkjøttet fra 1 pasjonsfrukt. Lykke til! 🙂

  • Nina Mørk

    Kjempegode. Lagde dem veganske i går. Ny runde i dag med melange i dag.

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre at du lager litt forskjellige varianter av disse 😊 God bakelyst!

  • Monica Ausland

    Kan man ha ostekrem istedet for krem:)

    • Anne Cathrine

      Det vil sikkert smake veldig godt 😊

  • Anne Lise

    Hvordan oppbevares de?

    • Anne Cathrine

      Det beste er å oppbevare kakene tørt og mørkt, gjerne i en tett kakeboks. Lykke til 😊

  • Eli

    Kan de stå i boks i kjøleskapet?

    • Anne Cathrine

      Hei! Disse kakene ville vi nok oppbevart tørt og mørkt, kanskje i et kjølig rom. I kjøleskapet kan fuktigheten vil påvirke kjeksene og gjøre de myke. Lykke til 😊

  • Wenche

    Hvor mange kaker blir dette?

    • Anne Cathrine

      Denne oppskriften blir ca. 10 kaker 😊

  • Elin Bratli

    Hvordan oppbevares de best? Kan de være i vanlig kakeboks som andre julekaker. Eller bør de stå kjølig? Smakte nydelig

    • Anne Cathrine

      Hei Elin! Så hyggelig å høre at det smaker. Disse bør oppbevares kjølig slik at kremen ikke smelter.

  • Birgit

    Lagde disse til kaffen i dag. Kjempegode. Syrlig godt fyll. Stekte de litt lengre enn anbefalt, fikk en litt gyllen farge.

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre at kakene falt i smak, Birgit!

  • Berglind

    Hvis man skal lage de glutenfri, hvilken mel (glutenfri) anbefaler dere og hva mye. Har prøvd og de ble veldig rare. 😅

    • Anne Cathrine

      Hei Berghild! Vi har dessverre ikke testet denne oppskriften med glutenfritt mel og kan derfor ikke anbefale noe. Det beste er å prøve seg litt frem, både med forskjellige typer og mengde. Lykke til med bakingen!

      • Mari

        Vi laget denne glutenfri i dag. Vi brukte Toro fin kakemiks og synes dem smakte kjempe godt!

        • Anne Cathrine

          Høres godt ut! 😊

  • Marit

    Kan man bytte ut melis med sukrin-melis? Mvh Marit

    • Anne Cathrine

      Det har vi ikke prøvd selv, men det burde gå fint.

  • Mina

    Hvordan oppbevares disse? Og hvor lang «levetid» har de?

    • Anne Cathrine

      Hei Mina! Jojokakene holder seg lengst når de oppbevares tørt og mørkt, og gjerne litt kjøligere enn romtemperatur. Holdbarheten er ca. 2-3 uker.

      • Benthe

        Kan disse fryses?

        • Anne Cathrine

          Ja, disse kakene kan fint fryses. Bruk gjerne en lufttett boks eller frysepose.

          • Ella

            Mine ble veldig tynne bed steking så gikk ikke an å smøre kremen og sette dem sammen.. men må vel ikke bruke flytende Melange?

          • Anne Cathrine

            Flytende Melange har ikke de samme bakeegenskapene som Melange, så hvis du har brukt Flytende Melange kan det være forklaringen på hvorfor kakene fløt ut. Kanskje du vil prøve igjen med Melange?

          • Astrid

            Kan man bruke meierismør istedet for melange?

          • Anne Cathrine

            Ja, det går helt fint. Lykke til med bakingen 😊