Reinsdyrkjeks
Reinsdyrkjeks er deilige cookies pyntet med glasur til øyne, røde nonstop til nese, og pretzels til gevir. Oppskriften gir rundt 12 kjeks.
Ingredienser
Pynt
Slik gjør du
Kjeks
1. Rør sammen smeltet Melange, brunt sukker og sukker til det er hvitt og har en luftig konsistens.
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Rør sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle, og bland så dette inn i den våte røren. Ha i sjokoladebiter hvis du ønsker dette.
4. Når deigen er jevn, avkjøl i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
5. Forvarm ovnen til 180 grader.
6. Rull deigen til en pølse og del i 10-12 emner. Rull hvert emne til runde former og trykk litt ned med baksiden av en skje.
7. Knekk pretzels i to og sett de inn i kjeksene for å forme gevir. Bakes midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter. Avkjøl kjeksene på rist.
Pynt
1. Rør sammen glasuren. Start med melis i en skål, og tilsett litt og litt eggehvite. Pisk glasuren sammen med en gaffel, og ikke la den bli for rennende.
2. Smelt sjokoladen på lav varme.
3. Fyll en sprøyte- eller plastikkpose med smeltet sjokolade, og en pose med glasuren. Klipp et lite hull i posen med glasuren, og et enda mindre ett til pose med sjokoladen. Til dekorering av øynene legger du på glasuren først og lar den stivne, før du repeterer med sjokolade til pupillene.
4. Bruk så glasuren til å feste et rødt nonstop som nese.
Kommentarer