Salte og søte churros
Churros er den spanske slektningen til våre smultringer; små friterte stenger av deig, drysset med sukker og tradisjonelt servert med smeltet sjokolade. Churros kommer også i salt versjon, om du heller foretrekker salt snacks. I denne oppskriften er grunnoppskriften den samme, og du kan enkelt velge om du vil lage søte eller salte churros. Hvorfor ikke lage begge når du først er i gang?
Ingredienser
Churros
Søte churros
Salte churros
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Churros
1. Kok opp vann, sukker og salt i en kjele.
2. Tilsett Flytende Melange i det kokende vannet og rør om et par ganger.
3. Ta kjelen av varmen og ha i mel og vaniljesukker. Visp kraftig til melet har blandet seg med vannet og du har en deigball.
4. Sett kjelen tilbake på varmen og la deigen koke i 2 minutter mens du rører rundt.
5. Ta kjelen av varmen og la deigen kjøle seg ned i 10 minutter.
6. Visp deretter inn ett og ett egg av gangen til du har en jevn og glatt deig.
7. Ha deigen i en sprøytepose med en stjerneformet tupp. Har du ikke stjerneformet tupp, kan du bruke en vanlig tupp eller bare lage hull i sprøyteposen.
8. Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.
9. Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.
10. Trykk ut strimler av deig på ca. 5-6 cm ned i gryten og bruk en saks eller kniv til å kutte strimlene.
11. Friter strimlene til de er gylne, ca. 30-60 sekunder på hver side.
12. La churrosene renne av seg på en tallerken med kjøkkenpapir.
Kommentarer