Sarah Bernard i langpanne er en enklere variant av den populære porsjonskaken. Den egner seg ypperlig når du får gjester, eller når du vil nyte den gode smaken uten å bruke for lang tid på forberedelser. Her får du den nydelige smaken av Sarah Bernhards med en fyldig mandelbunn, fløyelsmyk sjokoladekrem og smakfull sjokoladeglasur. Oppskriften gir 1 kake med cirka 24 små biter.

Ingredienser

1 porsjon

Mandelbunn

400 gram mandler
400 gram sukker
4 ts bakepulver
6 stk eggehviter

Sjokoladekrem

2 dl sukker
0.5 dl vann
3 stk eggeplommer
200 gram Melange
100 gram mørk kokesjokolade

Sjokoladeglasur

200 gram kokesjokolade
8 ss Delfia

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Gudrun

    Hva kan man erstatte eggehvite med slik at det blir vegansk?

    • Cecilie,

      Hei Gudrun! Det har vi ikke prøvd selv, men mange sverger til kikertlake, og du trenger cirka tre spiseskjeer kikertlake for å erstatte ett egg. Lykke til! 🙂

  • Tone

    Hei kan denne fryses ned? Evt hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?
    Mvh Tone

    • Cecilie,

      Hei Tone! Ja, kaken kan gjerne fryses. Del den gjerne opp i biter på forhånd. De tiner raskt i romtemperatur. Lykke til, og god førjulstid til deg! 🙂

  • Line

    Kjempegodt, men jeg strever med å dele kaken slik at det blir fine biter… det øverste laget blir for hardt til å skjære i, spesielt når laget under er så mykt. I år valgte jeg derfor å skjære opp i biter før jeg hadde på sjokoladeglasuren og det fungerte best å ha utover sjokoladeglasuren i tynne (uryddige) striper.

    • Cecilie,

      Hei Line! Så hyggelig å høre at kaken faller i smak! Takk for tipset om oppskjæring. Et annet tips for å få pene stykker er å temperere kniven under varmt vann i springen, og skylle og tørke den mellom hver gang du skjærer. Lykke til! 🙂

  • Bakeglad 🙂

    Jeg bruker alltid sukker når jeg baker kransekake også. Varmer deigen og sukkeret smelter sammen med «fettet» i de malte mandlene. Kaken holder seg myk og fin. Funker bedre

    • Cecilie

      Hei Bakeglad! Takk for smarte tips, dette må vi prøve ut en dag, god bakelyst til deg! 🙂

  • Charlotte

    Kan man bruke melis i steden for sukker? Ble litt overrasket over at det var bruk av sukker i «kransekakedeig».

    • Cecilie

      Hei Charlotte! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bytte ut sukkeret med melis. God bakelyst og lykke til! 🙂

  • Aina

    Hei. Hva har jeg gjort galt ? Jeg kokte opp sukker og vann men den ble helt kornete og hard når jeg kjølte den ned. Den stod på benken for å få romtemperert. 😁

    • Anny

      Kok sukkerlake i 5 min.Du må ha eggeplommer i før sukkerlaken er blitt kald. Og vispe kraftig til godt blandet. Sett kaldt en stund og visp videre til eggedosis.

  • Kari

    Kan denne kaken fryses ned? 🙂 er den like god da?

    • Anne Cathrine

      Sara Bernhard kan gjerne fryses og noen mener den blir enda bedre da. Anbefaler å dele kaken før den fryses. Lykke til med baksten 😊

  • Lisa

    Hei! Vil man kunne bruke ferdig kransekakemasse til denne oppskriften? Hvis ja, hvor mye trenger man (gram)?

    • Anne Cathrine

      Hei Lisa,
      Det har vi ikke forsøkt, så litt usikker på mengden man trenger da.

      • Elisabeth

        Det må vel bli ca 800 gram så lenge det er det som er totalt i bunnen med ingredienser ?

        • Anne Cathrine

          Det er et sannsynlig resonnement, Elisabeth. Men nøttebunnen og ferdig kransekakemasse vil oppføre seg ganske forskjellig og man bør passe spesielt på steketiden. Den vil være mye kortere for kransekakemassen.