Sarah Bernard i langpanne er en enklere variant av den populære porsjonskaken. Den egner seg ypperlig når du får gjester, eller når du vil nyte den gode smaken uten å bruke for lang tid på forberedelser. Her får du den nydelige smaken av Sarah Bernhards med en fyldig mandelbunn, fløyelsmyk sjokoladekrem og smakfull sjokoladeglasur. Oppskriften gir 1 kake med cirka 24 små biter.

Ingredienser

1 porsjon

Mandelbunn

400 gram mandler
400 gram sukker
4 ts bakepulver
6 stk eggehviter

Sjokoladekrem

2 dl sukker
0.5 dl vann
3 stk eggeplommer
200 gram Melange
100 gram mørk kokesjokolade

Sjokoladeglasur

200 gram kokesjokolade
8 ss Delfia

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Bakeglad 🙂

    Jeg bruker alltid sukker når jeg baker kransekake også. Varmer deigen og sukkeret smelter sammen med «fettet» i de malte mandlene. Kaken holder seg myk og fin. Funker bedre

    • Cecilie,

      Hei Bakeglad! Takk for smarte tips, dette må vi prøve ut en dag, god bakelyst til deg! 🙂

  • Charlotte

    Kan man bruke melis i steden for sukker? Ble litt overrasket over at det var bruk av sukker i «kransekakedeig».

    • Cecilie,

      Hei Charlotte! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bytte ut sukkeret med melis. God bakelyst og lykke til! 🙂

  • Aina

    Hei. Hva har jeg gjort galt ? Jeg kokte opp sukker og vann men den ble helt kornete og hard når jeg kjølte den ned. Den stod på benken for å få romtemperert. 😁

    • Anny

      Kok sukkerlake i 5 min.Du må ha eggeplommer i før sukkerlaken er blitt kald. Og vispe kraftig til godt blandet. Sett kaldt en stund og visp videre til eggedosis.

  • Kari

    Kan denne kaken fryses ned? 🙂 er den like god da?

    • Cecilie,

      Sara Bernhard kan gjerne fryses og noen mener den blir enda bedre da. Anbefaler å dele kaken før den fryses. Lykke til med baksten 😊

  • Lisa

    Hei! Vil man kunne bruke ferdig kransekakemasse til denne oppskriften? Hvis ja, hvor mye trenger man (gram)?

    • Cecilie,

      Hei Lisa,
      Det har vi ikke forsøkt, så litt usikker på mengden man trenger da.

      • Elisabeth

        Det må vel bli ca 800 gram så lenge det er det som er totalt i bunnen med ingredienser ?

        • Cecilie,

          Det er et sannsynlig resonnement, Elisabeth. Men nøttebunnen og ferdig kransekakemasse vil oppføre seg ganske forskjellig og man bør passe spesielt på steketiden. Den vil være mye kortere for kransekakemassen.