Scones med blåbær
Scones med blåbær både smaker himmelsk, og er raskt og enkelt å lage. De er laget med bakepulver og trenger derfor verken elting eller heving, før de stekes i ovnen. Denne oppskriften gir ca. 8 grove scones.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smuldre Melange sammen med det siktede og sammalte hvetemelet.
2. Bland inn bakepulver.
3. Bland sammen honning, melk og yoghurt, og hell dette oppi melblandingen. Vend inn blåbær forsiktig.
4. Rør til du har en jevn deig, men pass på å ikke bearbeide deigen for mye. Da blir baksten tung og kompakt.
5. Del deigen i to og form hvert emne til en rund kake som er cirka 4 centimeter tykk på et smurt bakebrett.
6. Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel.
7. Stek sconesen ved 220 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist.
8. Nystekte grove scones smaker nydelig med crème fraîche, syltetøy og en god kopp te.
Kommentarer