Det er ikke uten grunn at den klassiske sitronterten aldri går av moten. Denne friske og gode kaken har en perfekt balanse av søtt og syrlig. I denne varianten har vi laget paideigen med brunt sukker, noe som gir ekstra fyldig smak og går perfekt sammen med den syrlige sitronkremen. Sitronterten må stå kaldt før servering, og kan gjerne lages dagen i forveien. Terten smaker nydelig med pisket krem.

Ingredienser

1 porsjon

Tertebunn

100 gram brunt sukker
150 gram siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
0.25 ts salt
75 gram Melange

Sitronkrem

250 gram sukker
125 ml ferskpresset sitronsaft
7 stk eggeplommer
1 stk sitron, skallet
115 gram Melange

Topping

1.5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Mirjam

    Da jg eeeelsker sitronterte (pga sitronkremen), valgte jg p kun lage den, første forsøk her også, termometeret ville ikke fungere, likevel nyyydelig sitronkrem 👏🏻👏🏻👌🏻👌🏻
    Takk for denne oppskriften, har lett etter eksakt denne 😊😊

    • Cecilie

      Så koselig å høre at du fant den oppskriften du har lett etter, Mirjam, og flott at det smakte! 🙂

  • Turid

    Syns det blir bismak i kremen ved bruk av margarin, bruker bare meierismør

    • Randi

      Enig! Meierismør framfor margarin.

      • Berit Helgeland

        Jeg bruker kun smør. Ikke noen form for margarin o l

        • Marthe

          Om man vil bruke margarin eller smør er en smakssak, heldigvis finnes begge deler 🙂