Sjokoladeglasur
Enkel
10 min
Denne sjokoladeglasuren er enkel å røre sammen og smaker fantastisk godt. Oppskriften holder til en kake i langpanne (25 x 35 cm), men kan også brukes på mange små muffins eller andre bakverk.
Slik gjør du
1. Smelt Melange i en stor kjele på middels varme under stadig omrøring.
2. Bland sammen smeltet Melange, melk, kakaopulver, vaniljesukker og melis, og pisk til du har en flytende og klumpfri glasur.
3. Fordel glasuren over det avkjølte bakverket.
Tips!
Vil du ha litt mer voksen smak på glasuren? Bytt ut halvparten av melken (0,25 dl) med den samme mengden sterk kaffe. Da får du en deilig mokkasmak på kaken.
Kan godt være enda litt mer kakao i den og minst 0,5dl til med melk for å gjøre den hakket tynnere, ellers var den helt fantastisk!🫶
Så hyggelig å høre at glasuren smaker fantastisk, og takk for tipset om enda mer kakao, Susanne! Det skal vi prøve neste gang. Lykke til med bakingen i sommer! 🙂
kan vi bruke vanlig margarin smør ?
Hei Selma! Vi synes selvfølgelig at glasuren smaker aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør hvis du foretrekker det. Lykke til! 🙂
Kan man bruke bakekakao istedenfor kakaopulver? Eller blir det ikke samme smak?
Hei Elena! Ja, det kan du, men det blir litt kraftigere kakaosmak med bakekakao. Lykke til! 🙂
Jeg så ikke spørsmålet så jeg tok 4,5 ss med bakekakao pulver😬
Kremen er heilt perfekt til barneselskapet.
Godt å høre at glasuren er perfekt for barneselskapet, Elise! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂
kan man ta 1 posjon og få (25.30) langpanne?
Hei Maria! Denne oppskriften holder til en kake i langpanne (25 x 35 cm). Lykke til! 😊
Hvor mye glasur inneholder 1 porsjon?
Hei Håkon! Oppskriften holder til en kake i langpanne (25 x 35 cm). Lykke til med bakingen! 😊
Hei. Går det å bruke laktosefri vaniljemelk istedenfor vanlig melk? Bør man redusere vaniljesukker da?
Hei Ann-Karin! Ja, du kan bruke laktosefri vaniljemelk i denne oppskriften, men vi anbefaler å beholde mengden vaniljesukker. Reduserer du på vaniljesukkeret vil glasuren smake noe mindre. Lykke til! 😊
Bare elsker glasuren😊😊
Herlig å høre, Miriam! Lykke til med bakingen 🙂
Kjempe god glasur. Men lirer på om fondant/en annen kake med fondant kan gå oppå?
Hei N.Z. Nå ble jeg litt usikker på hva du mener. Glasuren holder til en kake i langpanne, men brukes også på muffins eller andre bakverk. Lykke til! 🙂
Veldig bra☺️
Godt å høre, Ida, kos deg med glasuren! 🙂
Ungane elsket den☺️Blir heretter fast bursdagskake.
At ungene elsker glasuren gleder oss å høre, Trine! God bakelyst 🙂
Skikkelig god
Godt å høre at glasuren falt i smak, Jenny! Lykke til! 🙂
Kan man gjøre sånn at den stivner?
Hei Ronja! Hvis du ønsker at sjokoladeglasuren skal stivne på kaken må du lage en annen type glasur. Ta for eksempel 200 gram kokesjokolade og bland med 8 ss Delfiafett. Smelt kokesjokolade og Delfia i en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader og bred det over kaken som settes kaldt for at sjokoladen skal stivne. Lykke til! 🙂
Bra oppskrift hilsen meg og hele min klasse
Takk for hyggelig tilbakemelding, Herman! God sommer til deg og klassen din! 🙂
Hei,kan denne glasuren fryses? Lagde litt for mye,,,,
Hei Wenche! Ja, glasuren kan fryses. Tin den i kjøleskap, og pisk den raskt opp igjen før bruk. Lykke til! 🙂
Nydelig glasur! Smakte himmelsk🥰
Så hyggelig å høre at glasuren falt i smak, Nora, og god bakelyst til deg! 🙂
Veldig enkelt og godt 👏🏻👏🏻
Hei Gabriela! Så hyggelig at oppskriften faller i smak, lykke til med bakingen! 🙂
Dette ble veldig godt 😊
Vi brukte litt sterk kaffe
Hei igjen, Tor! Det setter en ekstra spiss på smaken med kaffe, ja! Takk for tipset! 🙂
Takk for det, Tor! God bakelyst til deg! 🙂
Eg sunst det ser Kjempe godt ut
Så hyggelig å høre at du ble fristet, Felix! Lykke til hvis du lager glasuren! 🙂
Hei! Skal ha kantine på skulen, og skal lage laktosefrie muffins. Kan eg bytte ut melange med laktosefritt smør?
Hei Selma! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂
Det er veldig godt du burde prøve.
Helt enig 👍
Hei Brage! Takk for god tilbakemelding, så hyggelig at glasuren falt i smak! Og lykke til hvis du lager den igjen! 🙂