Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne er en enkel og svært populær kake som kan røres sammen på 10 minutter. Dette er kanskje den mest populære kaken til barnebursdager og skoleavslutninger. Vår saftige sjokoladekake i langpanne kan fint lages dagen i forveien, og smaker ofte bedre etter en natt i kjøleskapet, når alle smakene har satt seg.

 

Slik går du frem:

Lag selve kaken dagen i forveien, men vent med å lage og ha på glasuren frem til samme dag. Glasuren stivner nemlig i kjøleskapet og kan være vanskelig å bearbeide om den oppbevares i kjøleskapet.

Daimkake i langpanne

Daimkake er en mektig og smakfull kake både store og små setter pris på. Lager du den i langpanne får du en stor kake som egner seg særdeles godt til dugnaden eller avslutningen. Ettersom bunnen er laget av marengs, holder kaken seg også fint i kjøleskapet.

 

Slik går du frem:

Med daimkake kan du gjerne lage hele kaken dagen i forveien og oppbevare den med både eggekrem og sjokoladeglaur på over natten i kjøleskapet. Dekk til kaken med folie eller oppbevar den i en kaketine.

 

 

Pavlova med vaniljekrem

Pavlova har virkelig gjort sitt inntog på norske kakebord. Den sprø marengsbunnen med den saftige og fyldige vaniljekremen og de friske bærene på topp, er en vidunderlig smakskombinasjon. Det fine med pavlova er at marengsen holder seg godt i mange dager i romtemperatur. Bare pass på at den får litt luft, slik at du ikke mister den sprø utsiden på marengsen.

 

Slik går du frem:

Marengsbunnen kan du lage opptil en uke i forveien. Pavlovabunnen bør stå mørkt og tørt, så oppbevar den gjerne inne i en kald komfyr uten å dekke den til.

 

Vaniljekremen kan du lage opptil 3 dager i forveien og oppbevare i kjøleskapet, men ikke anrett kaken før rett før servering – ellers risikerer du at marengsbunnen blir bløt.

Ostekake

En klassisk ostekake er enkel å lage og tar seg godt ut på kakebordet. Det fine med ostekaker er at de fleste behøver ingen steking, noe som gjør at den er rask å lage. Ostekake er dessuten en frisk kake mange setter pris på som en variasjon til de mektige sjokoladekakene. Den kan også enkelt varieres ved å bytte ut bærene med andre bær eller fersk og hermetisert frukt.

 

Slik går du frem:

Ostekake kan du fint lage opptil 3 dager i forveien, men unngå å pynte kaken før rett før servering. Oppbevar ostekaken i kjøleskapet og dekk den til med folie eller oppbevar den i en kaketine.

Iskake

Om du vil forberede deg lang tid i forveien, så er iskake veien å gå. Med et tett lokk over, holder den seg frisk og god i opptil en måned i fryseren. Bare husk å ta den opp fra fryseren 15 minutter før servering, slik at den rekker å tine noe før gjestene forsyner seg av den friske og fløyelsmyke iskaken.

 

Slik går du frem:

Iskaken trenger minst 6 timer til å sette seg, så lag den senest dagen i forveien. Pakk inn formen i folie eller plast, og la iskaken stå i fryseren frem til servering.

 

Lag en iskake med bringebær eller fyll iskaken med dine favorittbær og frukter.