Iskake med bringebær

Enkelt
60 min.
Denne lekre og friske iskaken er laget av fløyelsmyk vaniljeiskrem, fylt med bringebær, på en knasende god kjeksbunn. Noe av det fine med iskaker, er at de kan lages mange dager i forveien – bare å husk å ta den ut 15 minutter før servering, sånn at den rekker å tine noe.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Ha kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle til du får små smuler.

  2. Ha smulene over i en bolle og bland sammen med 1 dl Flytende Melange, eller smeltet Melange. Du kan også gjøre dette i en foodprosessor.

  3. Trykk ut smulene i bunnen av en springform på 28 cm. Du trenger ikke å kle bunnen med bakepapir.

Iskrem:

  1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, ca. 5 minutter. Sett bollen til side.

  2. Del vaniljestangen på midten og skrap frøene ut med en skarp kniv. Ha frøene fra vaniljestangen og kremfløten i en annen bolle og pisk til du har en myk krem.

  3. Vend kremen og 300 gram av bringebærene inn i eggedosisen. Gjør dette forsiktig for å ikke miste luften i eggedosisen. Om du bruker frosne bringebær er det best at disse ikke tiner først.

  4. Hell bringebærkremblandingen over kjeksbunnen og dryss over resten av bringebærene.

  5. Sett iskaken i fryseren i minst 6 timer, slik at iskremen setter seg godt.

  6. Server gjerne med ekstra ferske bringebær når disse er i sesong.

Antall porsjoner:

Kommentarer

  • User
    Anita Stråle

    De frosne bærene skulle ikke vært frosne, blir for harde i iskake. Alle ingridiensene bør ha lik temperatur før de settes i fryseren. Ellers veldig god.

    Anita

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Anita, og takk for innspill! Vi har kun hatt gode erfaringer med å bruke frosne bær i denne kaken. Det vi imidlertid passer på er at de ikke tiner for mye før hele kaken settes inn i fryseren, for da kan bærene avgi mye væske som igjen påvirker konsistensen på iskaken. Kaken er også god med ferske bringebær, hvis du skulle ha det for hånd 🙂

Lignende oppskrifter

Red velvet-kake

Middels
60 min.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.

Bløtkake med vaniljekrem

Middels
90 min.