Denne saftige og fyldige sjokoladekaken er krydret med pepperkakekrydre som gir en nydelig varm smak på kaken. Toppet med sjokoladekrem er dette en kake som egner seg godt til både små og store anledninger – hele året rundt.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

2.5 dl siktet hvetemel
3 dl brunt sukker
1 dl kakaopulver
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
1.5 dl kefir
4 stk egg
2 ss Flytende Melange (til pensling)

Sjokoladekrem

100 gram Melange
6 ss melk
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
350 gram melis

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Helen

    Må jeg bruke natron?

    • Cecilie,

      Hei Helen! Vi anbefaler ikke å kutte ut natron i denne kaken fordi baksten ikke blir like vellykket. I tillegg til å være hevemiddel bidrar natron til saftighet, farge og å nøytralisere syren i kefiren. Lykke til! 🙂