Sjokoladekake uten egg i langpanne
Denne enkle sjokoladekaken uten egg er saftig og enkel å røre sammen. Perfekt å lage til store og små anledninger når du trenger et allergivennlig alternativ til den klassiske sjokoladekaken i langpanne.
Ingredienser
Kake
Glasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Begynn med røren til kaken og bland sammen siktet hvetemel, sukker, kakaopulver og natron i en bolle.
3. Tilsett flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene og du har en klumpfri røre.
4. Kle en langpanne (cirka 25 x 35 cm) med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.
5. Hell røren over i formen og stek midt i ovnen i cirka 40 minutter.Sjekk med en pinne om kaken er ferdig før du tar den ut av ovnen. Er pinnen ren, er den ferdig.
6. La kaken avkjøle før du har på glasuren.
Inneholder denne av noe type nøtter?
Nei, denne inneholder ikke nøtter. Lykke til, Emma! 😊
Kan denne fryses uten at den forandrer smak/konsistens? Og kan jeg smelte vanlig melange istedenfor å bruke flytende melange? På forhånd takk for svar:) mvh Susanne
Hei Susanne! Ja, kaken kan fryses uten glasur. Se våre beste frysetips her: https://mills.no/melange/slik-fryser-du-kaker/. Bruk gjerne vanlig smeltet Melange hvis du ikke har Flytende Melange. Lykke til med bakingen 🙂
Hva gjør jeg feil hele tiden. Kaken blir kompakt å deigete. Laget samme kaken i år etter år men de siste 5 gangene har jeg ikke fått den til. Har temperert ingredienser i 2 timer, rører det inn for hånd (ikke med mixer) Men rører kansje for lenge for å få ut klumper? Setter straks inn i forvarmet ovn.
Hei Gørild! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er ikke godt å si hva som kan være årsaken. Flere skriver at de steker kaken lengre enn oppgitt i oppskriften. Har du forsøkt det? Ovner varierer, og tiden som er oppgitt i oppskriftene våre er ment å være veiledende. Håper det løser seg. God bakelyst! 🙂
Hei. Jeg plusser på nesten halvtime med steketiden og da går det bra.
TUSEN TAKK FOR DENNE OPPSKRIFTEN! jeg trente den veldig vi skal bake noe i lekse og vi har ikke egg hjemme og mamma og pappa er på jobb, men heldigvis fant jeg denne opskriften
Så hyggelig å høre at du kan bruke oppskriften i lekse, Marie-Josse! Lykke til med bakingen 🙂
Hvor mange stykker blir det ca??
Hei Kristine! Kaken gir ca. 20 kakestykker. Lykke til med bakingen! 🙂
Kjempefin og god! Men måtte steke den lengre enn det som står i oppskriften. Er det meningen å steke den på varmluft 175 grader? Jeg stekte den på vanlig over og under varme og den måtte stå i over 1 time i ovnen. Ellers så var den enkel og rask å lage.
Hei Nina-Helen! Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket! Steketid kan variere mye fra ovn til ovn, så tiden som er oppgitt i oppskriftene våre er veiledende, og må tilpasses hjemme hos hver enkelt. God bakelyst! 🙂
Jeg måtte også steke den mye lenger! Endte opp med å sette på varmluft for å få litt fortgang😄
Håper det smakte, Jenny! Godt at du fant din egen løsning på stekingen. Alle ovner er forskjellige, og steketidene i oppskriftene våre er bare veiledende, så det gjelder å tilpasse tiden til hver enkelt ovn, slik du gjorde. Lykke til med bakingen 😊
Kjempegod👍👍👍
Godt å høre at kaken falt i smak, Laila, takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 🙂
Ikkje ferdig steikt etter angitt tid/temp.
Ferdig steikt etter 60 min og 180 °C. Siste 10 min med stekeplate over. Høg og fin, ikkje brent. Godt fornøgd.
Hei Jon! Steketid kan variere en del fra ovn til ovn, så tiden som er oppgitt i oppskriftene våre er ment å være veiledende. Flott at du fant din egen løsning, og at du ble fornøyd med resultatet. God bakelyst! 🙂
Jeg også sliter veldig med rå kake av denne oppskriften. Den har nå stått inne i 40+20 min. Må inn med den igjen da den enda er rå helt nederst i bunn. Ekstra tid kan skyldes at min langpanne er større de mål som er nevnt i oppskriften? Jeg bruker bare langpanne som følger med «vanlig» stekeovn.
Hei Karin Maria, steketid kan variere en del fra ovn til ovn, så trenger ikke være noe galt med måten du gjør det på. Håper resultatet ble bra til slutt 🙂
Forstår ikke hvordan dere steker den? Sjekket den etter 45 min og da var den helt bløt inni men høy og fin. Den stod i komfyren i en og en halv time og enda var den litt rå.
Oppskriften er fulgt til punkt og prikke både mål og steke temp. Ergelig
Hei Gunnar, dette var jo veldig rart. Om kaken stekes på 175 grader i ca 40 minutter, skal den ikke være rå inni. Kan du ha doblet oppskriften og dermed trengt mer steketid, f.eks.? Håper den ble god til slutt 🙂
Husk å sjekke kakestrøet, de inneholde ofte egg 😱 ellers er detteben veldig saftig og god kake. 🤩
Hei Tone, tusen takk for allergivennlig tips 🙂 Glad kaken falt i smak!
Går det ann å bytte ut kefir med melk?
Hei Malin. Nei, i denne kaken anbefaler vi ikke å erstatte syrnet melk/kefir med vanlig melk fordi det påvirker den gode smaken og konsistensen på kaken. God tirsdag videre til deg! 😊
Kom borti to stjerner 😬 Var ikke meningen, men får ikke rettet opp! Nå står det bare at jeg allerede har stemt,så klarer ikke gi god anmeldelse…
Hei Helene! Det går bra 😊 Vi håper kaken smaker. God påske til deg!
Den var kjempegod! 👌👍
God kake 🎂 den var saftig og ikke tørr
Takk for tilbakemeldinger! Veldig gøy å høre at kaken falt i smak 🙂