Skolebrød
Enkel
2 t 40 min
Skolebrød, eller skoleboller som de også heter, er en klassisk gjærbakst det er helt umulig å motstå. Luftige og saftige boller, fylt med fyldig vaniljekrem og toppet med søt glasur og kokos. Dette er favoritten hele familien gleder seg til å sette tenna i. Oppskriften gir 16 skolebrød.
Ingredienser
1 porsjon
Skolebrød
1 kg siktet hvetemel
5 dl melk, romtemperert
150 gram sukker
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 pose tørrgjør (12 gram)
1 stk egg (i deigen)
150 gram Melange
Topping
1 pk vaniljekrem
1 stk egg (til pensling)
3 dl melis
2 ss kaldt vann
100 gram kokosmasse
Slik gjør du
Skoleboller
Utbaking
1. Del deigen i 16 like store emner. Trill ut emnene til boller og legg dem på et bakepapir. Lag en grop i midten av bollene ved å trykke ned med fingertuppene. Gropen bør være så stor at ytterkantene på bollen er cirka 1 centimeter tykk.
2. Dekk til bollene med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
3. Varm opp ovnen til 175 grader.
Kjempebra oppskrift og nydelige skolebrød. Men hvis jeg skal lage det igjen ville jeg hatt i kardemomme også.
Så koselig å høre at bollene falt i smak hos deg, Randi! God idé med kardemomme, takk for tipset, g lykke til med bakingen 🙂
Super god og enkel deig å jobbe med, følg oppskriften hver gang. Glemte meg litt en av de første gangene og hadde i smøret sammen med melka og egget til slutt 🙈, de bollene ble ikke vellykket 😅 Har bakt disse mange ganger nå og alltid høydare, supergode boller 😍
Så hyggelig å høre at bolleoppskriften faller i smak, Hilde-Gunn! Enig med deg i at disse er supergode. Takk for tilbakemeldingen – og lykke til med videre baking 🙂
Kjempegode boller, bedre enn butikken sine
Tusen takk, Turid! Det var hyggelig å høre at bollene falt i smak hos deg. God bakelyst! 🙂
Det står ikke hvor lenge man skal ha de i ovnen
Hei Sandra! I det første punktet under «Topping» står det «Fyll 1 toppet spiseskje vaniljekrem i bollene. Pensle bollene med egg og stek i 20 minutter». Så bollene stekes i 20 minutter, men fordi ovner er forskjellige så er det lurt å ha et øye med på dem, og eventuelt justere steketiden. Lykke til! 😊
Forsto ingenting
Hei, bare still spørsmål om du ønsker hjelp med noe 🙂