Syltetøykaker
Syltetøykaker har fått dette navnet fordi de fylles med nettopp syltetøy før de stekes. De lekre småkakene kan fylles med både bringebærsyltetøy, jordbærsyltetøy, fikenmarmelade og appelsinmarmelade, alt etter hva du liker best. Det viktigste er at syltetøyet er tyktflytende, da unngår du at kakene blir for bløte. Syltetøykakene er flotte som de er, men kan pyntes med melisdryss eller melisglasur langs kanten hvis du ønsker det. 1 porsjon gir cirka 50 småkaker.
Slik gjør du
1. Visp egg og sukker sammen til eggedosis. Rør inn bakepulver og vaniljesukker.
2. Del Melange i terninger og smuldre sammen med melet til en sandaktig konsistens. Kna sammen med eggedosisen til en litt klissete, men jevn, deig.
3. Del deigen i 4 og pakk hver del inn i plastfolie. La hvile minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over. Det er lettere å jobbe med deigen når den er kald.
4. Sett stekeovnen på 200 grader.
5. Ta ut en pakke deig av gangen og kjevle ut på godt melet underlag, til den er 2-3 mm tykk.
6. Bruk en pepperkakeform, et glass eller lignende, til å stikke ut kakene. 5-6 centimeter i diameter er passe. Legg halvparten av kakene på bakepapirkledd stekebrett.
7. Bruk en liten kakeform eller kjernehusutstikker til å stikke ut hull i midten på halvparten av kakene. Lim denne midt på den største kaken. Litt vann på fingeren gjør det enklere for kakene å feste seg.
8. Fyll litt mindre enn en halv teskje bringebærsyltetøy i hullet på hver kake.
9. Stek syltetøykakene midt i ovnen, i cirka 10 minutter. Kakene skal være lyse når de er ferdig stekt.
10. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde før de oppbevares mørkt og tørt i en tett kakeboks.
Skal det legges to kaker oppå hverandre får å få til hullet i midten? Skjønte ikke dette
Hei Karianne! Ja, du skal først bruke en pepperkakeform, et glass eller lignende, til å stikke ut alle kakene, se punkt nr 6. Halvparten av disse legger du på et bakepapirkledd stekebrett. Den andre halvparten stikker du ut hull i midten på, med en liten kakeform eller kjernehusutstikker. Lim disse midt på kakene som ligger på bakebrettet med litt vann. Håper det var mer forståelig. Lykke til! 😊
Brukes helst varmluft eller over-undervarme?
Hei Eli! Bruk over- og undervarme. Du kan alltid ta utgangspunkt i at det er over- og undervarme hvis det ikke er oppgitt noe annet i oppskriftene våre. Lykke til med kakene 🙂
Kakene er veldig gode, men blir fort bløte. Kan de piffes opp kjapt i varm ovn før servering? Jeg har brukt tykt syltetøy.
Ja, det kan du gjerne prøve, Eli! Lykke til! 🙂
Kan de fryses? Har hørt at de blir myke ils en uke i tett boks
Ja, disse kan du fint fryse, Marit Sofie! Lykke til med baksten 😊