Tropisk aroma er en klassiker på norske kakebord. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet «tropisk aroma» kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Det enkle, men dekorative gaffelmønsteret gjør kaken enkel å pynte. Om du har tid til å la kaken stå i kjøleskapet et par dager, så blir den enda mer saftig.

Ingredienser

1 porsjon

Kakebunn

200 gram Melange
300 gram sukker
3 stk egg
300 gram siktet hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts muskatnøtt
1 ts kanel
2 dl melk
2 ss bakekakao
1 dl kaffe (til dynking)

Kaffe- og sjokoladekrem

200 gram Melange
600 gram melis
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
6 ss kaffe (sterk)

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Astrid Voll

    Meget god kake og laget tils mange ganger før. Punkt 5 i denne oppskriften er et godt tips. Lenge siden den har blitt så luftig og saftig, rør minst mulig. Jeg deler den i tre, og lager derfor litt mer fyll. Å dynke bunnen er også et meget godt tips. Gleder meg til å smake den i påska. God Påske

    • cecilie

      Hei Astrid! Så hyggelig å høre at denne klassiske kaken faller i smak, og at oppskriften er en gjenganger hos deg! Enig at både dynking og å ikke røre for mye er viktige punkter for å få et vellykket resultat. Noen sverger også til romtempererte egg for å få røren ekstra luftig. God bakelyst, og god påske til deg! 🙂

  • Kenneth Ravnå

    Jeg bruker noen dråper romessens i kremen. Kan anbefales

    • Cecilie

      Takk for tipset, Kenneth, det høres nydelig ut! 🙂

  • Rita

    Hei. Eg bruker ein knivsodd salt i bunnen. Har også funnet ut at kaka smaker spesielt godt etter 2 dager i kjøleskapet. Då får kryddersmaken satt seg ekstra godt kaka.

    • Cecilie

      Hei Rita! Takk for tips, dette skal prøves! God påske til deg! 🙂

  • Silje

    Hei,
    det står kaken kan settes i kjøleskap for å bli ekstra saftig. Er det med eller uten glasur?

    • Øystein

      Med. Lag kaken dagen før, og ha den i kjøleskap over natta. Denne kaken er uendelig mye bedre kald! 🙂

  • Anne Kristin Hagerup Imsland

    Jeg mente selvfølgelig kjøttet av en appelsin i sjokoladekremen altså istedet for appelsinskall

    • Anne Cathrine

      Så spennende! Hvordan blir konsistensen på kremen med den ekstra væsken?

  • Anne Kristin Hagerup Imsland

    Jeg laget den mye før,men hadde da revet appelsinskall i kremen,da ble den litt friskere.Det kan dere jo prøve en gang

    • Anne Cathrine

      Takk for tipset, Anne Kristin! Det høres veldig godt ut og skal absolutt prøves 😊

  • Heidi Gulestø

    Hei. I min oppskrift er det 1 ts salt i også. Jeg lager den ganske mye og elsker kaka.❤️

    • Marthe

      Hei, Heidi! Så gøy å høre at du også er glad i denne klassikeren ❤️ Salt er en smaksforsterker som kan passe veldig godt i søte kaker, men om man vil redusere salt i kosten blir kakene heldigvis ikke noe mindre gode om de ikke inneholder salt 😊

  • Torunn Klara Haugan

    Kjempegod kake som elskes av både store og små i min familie. Klem fra meg, som mormor, bestemor og Klara🥰

    • sorsig

      Hei Torunn, så hyggelig å høre at den falt i smak både hos små og store 🙂

      • Heidi Sandvik

        Kan den fryses?

        • Anne Cathrine

          Hei, Heidi! Denne kaken kan fint fryses til senere anledninger 😊

  • Sofie

    Det står melk i oppskrifra, men hvor skal den?

    • Eva.

      Står den skal inn med det tørre😅

  • Lillian.malman

    God kake fin oppskrift alt stemte