Tysk smørkrem
En særdeles luftig og fyldig smørkrem som egner seg godt til å pynte muffins. Denne kremen egner seg ikke så godt for varme dager ettersom den vil smelte. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.
Slik gjør du
1. Bland sammen melk og halvparten av sukkeret i en middels stor kjele.
2. Ha kjelen på en plate på middels lav varme og rør rundt til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen til middels høy og ta kjelen av varmen så fort du ser bobler.
3. Bland sammen resten av sukkeret, eggeplommer og maizena i en bolle. Hell den varme melkeblandingen i en tynn stråle over i bollen mens du visper kraftig hele tiden.
4. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp på lav varme til det begynner å tykne. Pass på at det ikke koker, for da vil den skille seg.
5. Ta kjelen av varmen og ha blandingen over i en bolle. Legg plastfolie over eggeblandingen slik at plastfolien ligger på overflaten av eggeblandingen og la den avkjøle helt til romtemperatur.
6. Pisk Melange i en bolle med kjøkkenmaskin i 2 minutter. Tilsett eggeblandingen, 1 spiseskje av gangen. Tilsett til slutt vaniljesukker og salt.
Når du skal vispe kraftig å tilsette opplevde jeg at skum og væske skilte seg med en gang jeg tok det tilbake i kjelen igjen. Hva gjorde jeg feil?
Hei Joso! Det kan høres ut som du har hatt for høy varme, se punkt nr 4. Pass på temperaturen hvis du prøver igjen. Lykke til!
Skal meldingen være romtemperert eller
Melangen*
Ja, det stemmer. Lykke til, Bakerhansem! 😊
Den ble bare som vann og smakte litt rart jobb med tykkelsen👍
Hei Kari og Lotta! Det var leit å høre at kremen ikke ble vellykket. Det er ikke godt å si akkurat hva som gikk feil, men kanskje kremen skilte seg? Noen tips for å lykkes med smørkremen er å bruke romtempererte ingredienser, ikke vispe for lenge, samt å bruke kjøkkenmaskin med elektrisk visp. Lykke til hvis dere prøver igjen! 😊
Det står på slutten «Tilsett til slutt vaniljesukker og salt.» Men det står ikke noe i ingrediensene om salt!
Jo. 0,25 gr.
Så flott at du oppdaget feilen. Det er nå rettet opp og satt inn 0,25 ts salt. Du kan også bruke mindre eller sløyfe det hvis du ønsker det.
Må man bruke helmelk
Beklager sent svar, Mia! Det blir nok aller best resultat med helmelk.