Vannbakkels med vaniljekrem
Vannbakkels er enkelt å lykkes med og kan fylles med de godsakene du måtte ønske. Her har vi fylt dem med vaniljekrem, men du kan også fylle de med syltetøy, sjokolade eller friske bær. Oppskriften gir cirka 10 vannbakkels.
Ingredienser
Vannbakkels
Vaniljekrem
Slik gjør du
Vannbakkels
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Mål opp og sett frem alle ingrediensene.
3. Kok opp vann og Melange, og la det koke til margarinen har smeltet.
4. Tilsett hvetemelet og rør det raskt inn med en sleiv. Rør kraftig til massen har samlet seg.
5. Ta kjelen av varmen. Ha i ett og ett egg av gangen for å hindre at massen skiller seg og blir for flytende. Om du synes massen begynner å bli flytende, så trenger du ikke ha i flere egg. Massen skal være som en klissete deig. Du kan tilsette litt mer mel hvis du trenger å oppnå riktig konsistens.
6. Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to spiseskjeer og fordel røren i små boller på bakepapiret.
7. Stek vannbakkelsene på midterste rille i 25 minutter. Ikke åpne opp døren underveis – da kan vannbakkelsene falle sammen.
8. La vannbakkelsene avkjøles på en rist.
Kan man bruke flytende smør?
Hei Kine! Vi synes selvfølgelig at baksten blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for at du kan bruke flytende smør eller Flytende Melange, hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂