Nesten like sikkert som at det serveres lammelår til påske, er det at vi sitter igjen med rester etter festmiddagen. I frykt for å ha for lite mat til gjestene, ender vi ofte med å lage for mye i stedet. Heldigvis gjør det ingenting, for restene kan du bruke til å lage mange deilige middager. Prøv noen av disse enkle og smakfulle oppskriftene.

Burger med revet lam (4 personer)

Tid: 15 minutter

Du trenger:

Burger

  • 4 ss Flytende Melange
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts timian
  • 600 gram rester av lammelår
  • 4 hamburgerbrød

Coleslaw

  • 1 stk grønt eple
  • 0.5 stk hodekål
  • 85 gram Mills Ekte Majones
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 0.5 stk sitron, saften

Slik gjør du:

Burger

  1. Finhakk hvitløken.
  2. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne. Ha i hvitløk, timian og dijonsennep og fres til hvitløken er myk. Riv opp rester av lammelår.
  3. Tilsett lammet i stekepannen og stek på middels varme til kjøttet er varmt og krydret.
  4. Varm opp hamburgerbrødene i ovnen eller i brødristeren.

Coleslaw

  1. Riv eplet med et grovt rivjern og finsnitt hodekålen.
  2. Bland sammen majones, senneps, sukker, salt, pepper og sitronsaft i en bolle. Ha i eplet og hodekålen, og vend det hele godt sammen.
  3. Fyll hamburgerbrødene med krydret lam og topp med coleslaw.

Tips! Du kan også fylle burgerne med annet du synes er godt! For en mer spicy variant kan du for eksempel tilføye en tomatsalsa.

Pasta med lammeragu (4 personer)

Tid: 30 minutter

Du trenger:

  • 500 gram pasta
  • 400 gram rester av lammelår
  • 4 ss Flytende Melange
  • 3 gulrøtter
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater (400 gram)
  • 1 ts timian
  • 4 dl kjøttbuljong eller kraft
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Kutt opp løk og gulrøtter i grove terninger. Finhakk hvitløken.
  3. Varm opp Flytende Melange i en kjele. Ha i løk og gulrøtter og fres til løken er myk. Tilsett hvitløk og fres i 1 minutt til.
  4. Ha i hakkede tomater, timian og kjøttbuljong/kraft. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Riv opp restene av lammelåret og tilsett 5 minutter før servering.
  5. Server pastaen med lammeragu.

Grønnsakssuppe med lam (4 personer)

Tid: 30 minutter

Du trenger:

  • 1 purreløk, kun det hvite
  • 4 gulrøtter
  • 4 poteter (gjerne restepoteter)
  • 400 gram rester av lammelår
  • 1 liter kjøttbuljong eller kraft
  • 2 ss Flytende Melange
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær purreløken i strimler og del potetene og gulrøttene i skiver.
  2. Varm opp Flytende Melange i en kjele. Ha i grønnsakene og fres til purreløken er myk. Hell over grønnsaksbuljong eller kraft. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
  3. Riv av rester av lammelåret og ha i suppen 5 minutter før servering.

Gresk lam i pita (4 personer)

Tid: 15 minutter

Du trenger:

  • 4 pitabrød
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • 400 gram rester av lammelår
  • 4 ss Flytende Melange
  • 1 boks tzatziki
  • 1 pose salatblanding

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne. Finhakk hvitløken og ha den i pannen sammen med oregano og timian. Fres til hvitløken er myk.
  3. Riv opp restene av lammelåret. Ha de over i pannen og stek på sterk varme til kjøttet er brunet og godt krydret.
  4. Varm opp pitabrødene i ovnen i 5 minutter.
  5. Fyll pitabrødene med salatblanding, krydret lam og tzatziki.