1. Begynn i god tid
Lammelåret bør forberedes god tid i forveien. Lag små lommer på ca. 1 cm over hele låret. Gni inn låret med salt og pepper, og gjerne litt sitronsaft og krydderurter som rosmarin, oregano eller timian. Sørg for å få krydder inn i de små lommene. Ta deretter små hvitløkskløfter og trykk de inn i lommene. Pakk inn lammelåret og la det stå i kjøleskapet i noen timer før steking. Det kan også stå over natta om du forbereder det kvelden i forveien.
2. Bruk steketermometer
Skal du få et mørt og saftig lammelår, er det viktig å bruke steketermometer for å vite eksakt når lammelåret skal tas ut av ovnen. Stikk steketermometeret inn i den kjøttfulle delen av lammelåret, men ikke inn til beinet.
3. Stek på lav temperatur
Best resultat får du ved å gi lammelåret god tid i ovnen, rundt 125 grader. Om du ikke har tid til å vente så lenge, kan du steke lammelåret på 180 grader.