Slik steker du vegetardeig

Hvis du er ute etter en taco som er så lik som den tradisjonelle tacoen som mulig, så er vegetardeig den enkleste kjøtterstatteren. Deigen er ofte laget av erter eller soya og kan også være tilsatt sopp og andre veganske ingredienser.

Vegetardeig kan være litt vrien å steke. Konsistensen er nemlig litt mer kompakt enn kjøttdeig. Når du steker den, må du varme stekepannen godt før du tilsetter noen spiseskjeer Flytende Melange Vegansk og Melkefri i pannen. Når dette er gyllent, tilsetter du vegetardeigen. Senk temperaturen til medium og bruk en gaffel til å dele opp deigen og fordele den utover pannen. Vegetarkjøttdeig har også en tendens til å brenne seg lettere enn kjøttdeig, så sørg for ikke å ha for høy varme. Rør med en sleiv under steking og når deigen er gyllen, er den ferdig.

  1. Varm opp Flytende Melange Vegansk og Melkefri i en stekepanne på middels høy varme.
  2. Tilsett vegetardeigen, og senk temperaturen til medium.
  3. Bruk en stekespade til å dele opp deigen og fordel den utover stekepannen. Vegetardeig har en tendens til å brenne seg lettere enn kjøttdeig, så pass på å ikke ha for høy varme.
  4. Rør med en stekespade eller sleiv under steking. Når deigen er gyllen er den ferdig.

Bønner i taco

Ved å bruke bønner, linser eller kikerter i stedet for kjøtt i tacoen får du en god smak, fin konsistens og mettende proteiner. Kidneybønner og sorte bønner er de vanligste alternativene å bruke som kjøtterstatter i taco og i gryter som chili sin carne. De er myke i konsistensen, og størrelsen gjør at de blander seg lett med andre ingredienser.

Oppskrift på vegetartaco med kidneybønner finner du her.

Søtpotettaco

Porsjoner: 4
Tid: 30 minutter
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

  • 500 gram søtpotet, i terninger
  • 2 ss Flytende Melange Melkefri og Vegansk
  • 2 ss tacokrydder
  • 1 stk rødløk
  • 1 ts sukker
  • 1 stk lime, saften
  • 12 stk tacoskjell eller små tortillalefser
  • 1 stk isbergssalat, i strimler
  • 160 gram mais
  • 2 dl tacosalsa

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell søtpotet og skjær i 1,5 x 1,5 cm store terninger.
  3. Kok søtpotetterningene i lettsaltet vann til de akkurat er møre. Dette tar ca. 5 minutter.
  4. Sil av vannet og la søtpotetterningen ligge noen minutter slik at mest mulig fuktighet fordamper.
  5. Bland sammen søtpotetterningene med Flytende Melange Melkefri og Vegansk og tacokrydder.
  6. Fordel søtpotetterningene utover en langpanne kledd med bakepapir.
  7. Sett langpannen midt i oven, i ca. 15 minutter, til søtpotetbitene er gylne og sprø på utsiden og myke i midten.
  8. Lag hurtigsyltet rødløk. Skjær rødløken i tynne båter eller skiver. Legg løken i en bolle og ha over sukker og limesaft. Rør rundt til sukkeret er oppløst. Sett bollen i kjøleskapet i minimum 30 minutter før servering.
  9. Server søtpotetterningene i tacoskjell eller tortillas med strimlet isbergsalat, mais, hurtigsyltet rødløk og tacosalsa.

 

Blomkåltaco

Porsjoner: 4
Tid: 30 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

  • 0.5 blomkål, i små buketter
  • 2 ss Flytende Melange Melkefri og Vegansk
  • 1 ss hjemmelaget tacokrydder (eller 3 ss tacokrydder fra pose)
  • 12 stk tacoskjell
  • 1 stk isbergsalat, strimler
  • 0.5 stk agurk, i tynne staver
  • 1 stk rød chili, i skiver (valgfritt)
  • 2 dl tacosalsa

Slik gjør du:

  1. Skjær blomkål i små buketter. Siden de skal passe i et tacoskjell, så er det viktig at bukettene ikke er for store. Kok i lettsaltet vann i 5 minutter.
  2. Hell av kokevannet og la bukettene ligge noen minutter slik at fuktigheten fordamper.
  3. Ha Flytende Melange Melkefri og Vegansk i en stekepanne på middels høy varme og stek blomkålen forsiktig til den er lett gyllen.
  4. Ha over tacokrydder og la blomkålbukettene surre 1-2 minutter før servering.
  5. Server blomkålbukettene i tacoskjell med strimlet isbergsalat, agurkstaver, chili og tacosalsa.

 

Sopptaco

Porsjoner: 4
Tid: 30 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

 Du trenger:

  • 500 gram sjampinjong, renset og delt i skiver
  • 3 ss Flytende Melange Melkefri og Vegansk
  • 3 ss tacokrydder
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rødløk
  • 1 ts sukker
  • 1 stk lime, saften
  • 12 stk tacoskjell eller små tortillalefser
  • 1 stk hjertesalat, strimlet
  • 4 stk tomater, i terninger
  • 1 stk avokado, i skiver
  • 2 dl tacosalsa

 Slik gjør du:

  1. Rens og skjær sopp i skiver.
  2. Ha 1 ss Flytende Melange Melkefri og Vegansk i en stekepanne på høy varme. Når Melangen er nøttebrun har stekepannen perfekt temperatur for soppen.
  3. Stek 1/3 av soppen til den er gyllen. Sett til side og gjenta prosessen med resten av soppen.
  4. Senk temperaturen til middels høy varme og ha den stekte soppen tilbake i stekepannen.
  5. Dryss over tacokrydder og finhakket hvitløk, og bland godt sammen.
  6. Lag hurtigsyltet rødløk. Skjær rødløken i tynne båter eller skiver. Legg løken i en bolle og ha over sukker og limesaft. Rør rundt til sukkeret er oppløst. Sett bollen i kjøleskapet i minimum 30 minutter før servering.
  7. Server soppen i tacoskjell eller tortillas med strimlet hjertesalat, tomat, avokado, hurtigsyltet rødløk og tacosalsa.