Barn elsker som regel å bake, og når de små får slippe til på kjøkkenet opplever de både en verdifull følelse av mestring og deltagelse. Før du setter i gang er det lurt å bruke god tid til forberedelser og sørge for at tålmodighetslageret er fylt opp.

La barna smake på alt

En viktig gulrot under bakestunden er uten tvil å få smake på røren. Få barna til å stikke fingeren ned i mel, bakepulver, vaniljesukker og kakerøren. Det å la barna smake på alt, gjør at de blir mer kjent med det å bake og lærer mye om hva man må sette sammen for å få et godt resultat. Å slikke bollen, vispene og slikkepotten etterpå, er jo det viktigste for alle barn, og kanskje noen voksne også.

Surdeigsboller

Våre beste tips til å bake med barn:

  1. Forbered både deg selv og barnet. Sett frem alt dere skal bruke og fortell barnet hva som skal gjøres i hvilken rekkefølge.
  2. Vær forberedt på søl og la barna få veie og måle opp alle ingrediensene selv. Da blir det mye morsommere å bake for de små.
  3. Bruk god tid og forklar hva dere gjør underveis.
  4. Ikke vær så nøye på oppskriften og legg bort perfeksjonisten i deg. Det viktigste er at det er gøy for barna og at de får prøve seg frem.
  5. La barna kjenne på varmen fra ovnen, sånn at de får respekt for varmen.
  6. La barna ta en pause. Barn klarer ikke alltid å konsentrere seg om en ting for lenge av gangen, så la dem gå for å leke om de vil det.
  7. Gi barna masse ros og fortell hvor koselig du har det. Da føler de at de blir sett og opplever mestring.
Bake til jul med barna