Turpannekaker

Porsjoner: 4
Tid: 30 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:

  • 3 egg
  • 6 dl melk
  • 2 ss Flytende Melange Original
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 4.5 dl siktet hvetemel
  • 2 ss Flytende Melange, til steking

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle og pisk godt sammen til du har en jevn og klumpfri røre.
  2. Hell røren over på en tom og ren flaske, f.eks. en Flytende Melange-flaske. Den praktiske helletuten med lukkesystem gjør at røren holder seg i flasken under transporten og gjør det lett å helle røren i panna når du skal i gang med stekingen.
  3. Røren sveller mens du går. Om røren har blitt for tykk når du er klar for å lage pannekakene kan du tilsette litt mer vann.
  4. Varm en stekepanne godt over primus eller bål.
  5. Ha litt Flytende Melange i stekepannen og la det bli gyllent før du har pannekakerøre i pannen.
  6. Vipp forsiktig på pannen og fordel røren i et middels tynt lag. Stek pannekaken ca. 1-2 minutter, til røren på toppen har begynt å stivne.
  7. Snu pannekaken og stek ferdig. Det tar ca. 1 minutt.
  8. Topp med din favoritt eller hent inspirasjon fra en av oppskriftene på topping under.

Topping 1: Hjemmelaget tursyltetøy

Bringebær, blåbær eller jordbær er perfekt å bruke til hjemmelaget syltetøy på tur. Syltetøyet kan enkelt røres sammen om du plukker bær i skogen, eller i forkant i en boks som has med på turen.

Bringebær, blåbær eller jordbær er perfekt å bruke til hjemmelaget syltetøy på tur. Syltetøyet kan enkelt røres sammen om du plukker bær i skogen, eller i forkant i en boks som has med på turen.

Du trenger:

  • 2 dl bær
  • 1 dl sukker

Slik gjør du:

  1. Ha bærene i en boks eller bolle og tilsett litt og litt sukker. Smak til hvor søtt du ønsker at syltetøyet skal være.
  2. Bruk gaffelen til å knuse bærene, og blande sammen bær og sukker.

Tips! Siden syltetøyet er uten konserveringsmidler og koking har det begrenset holdbarhet. Det holder seg i kjøleskap et par dager om du lager det i forveien.

Topping 2: Karamellisert banan

Du trenger (til 4 tykke pannekaker):

  • 2 stk bananer
  • 4 ss Flytende Melange
  • 2 dl pannekakerøre

Slik gjør du:

  1. Skjær bananene i tynne skiver.
  2. Ha 1 ss Melange Flytende i en stekepanne.
  3. Stek bananskivene 30-45 sekunder. Tilsett pannekakerøre over bananskivene i et middels tykt lag.
  4. Stek pannekakene 2-3 minutter, til røren har satt seg i kantene og røren på toppen har begynt å stivne.
  5. Snu forsiktig og stek ferdig, ca. 1 minutt.

Topping 3: Sukker og kanel

En blanding av kanel, sukker og Melange som smelter på varme pannekaker smaker helt vidunderlig. Det eneste du trenger å gjøre er å lage blandingen klar før du drar hjemmefra og oppbevare den i en boks i sekken.

Du trenger:

  • 100 gram Melange
  • 3 ss sukker
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene med en gaffel.
  2. Oppbevar i tett boks med lokk.

Relaterte oppskrifter