Turpannekaker med tre hjemmelagde toppinger

Varme, nystekte pannekaker er ekstra stas når man er på tur. Her finner du oppskrift på turpannekaker og tre ulike toppinger som enkelt kan lages når man er ute i naturen.

Pannekakerøre på Flytende Melange-flaske

Turpannekaker

Porsjoner: 4
Tid: 30 min
Vanskelighetsnivå: Enkelt

Du trenger:
– 3 egg
– 6 dl melk
– 2 ss Flytende Melange
– 1 ts salt
– 1 ss sukker
– 1 ts bakepulver
– 4.5 dl siktet hvetemel
– 2 ss Flytende Melange, til steking

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle og pisk godt sammen til du har en jevn og klumpfri røre.
  2. Hell røren over på en tom og ren flaske, f.eks. en Flytende Melange-flaske. Den praktiske helletuten med lukkesystem gjør at røren holder seg i flasken under transporten og gjør det lett å helle røren i panna når du skal i gang med stekingen.
  3. Røren sveller mens du går. Om røren har blitt for tykk når du er klar for å lage pannekakene kan du tilsette litt mer vann.
  4. Varm en stekepanne godt over primus eller bål.
  5. Ha litt Flytende Melange i stekepannen og la det bli gyllent før du har pannekakerøre i pannen.
  6. Vipp forsiktig på pannen og fordel røren i et middels tynt lag. Stek pannekaken ca. 1-2 minutter, til røren på toppen har begynt å stivne.
  7. Snu pannekaken og stek ferdig. Det tar ca. 1 minutt.
  8. Topp med din favoritt eller hent inspirasjon fra en av oppskriftene på topping under.

Topping 1: Hjemmelaget tursyltetøy

Bringebær, blåbær eller jordbær er perfekt å bruke til hjemmelaget syltetøy på tur. Syltetøyet kan enkelt røres sammen om du plukker bær i skogen, eller i forkant i en boks som has med på turen.

Tursyltetøy av bringebær

Bringebær, blåbær eller jordbær er perfekt å bruke til hjemmelaget syltetøy på tur. Syltetøyet kan enkelt røres sammen om du plukker bær i skogen, eller i forkant i en boks som has med på turen.

Du trenger:
– 2 dl bær
– 1 dl sukker

Slik gjør du:

  1. Ha bærene i en boks eller bolle og tilsett litt og litt sukker. Smak til hvor søtt du ønsker at syltetøyet skal være.
  2. Bruk gaffelen til å knuse bærene, og blande sammen bær og sukker.

Tips! Siden syltetøyet er uten konserveringsmidler og koking har det begrenset holdbarhet. Det holder seg i kjøleskap et par dager om du lager det i forveien.

Bananpannekaker på tur

Topping 2: Karamellisert banan

Du trenger (til 4 tykke pannekaker):
– 2 stk bananer
– 4 ss Flytende Melange
– 2 dl pannekakerøre

Slik gjør du:

  1. Skjær bananene i tynne skiver.
  2. Ha 1 ss Melange Flytende i en stekepanne.
  3. Stek bananskivene 30-45 sekunder. Tilsett pannekakerøre over bananskivene i et middels tykt lag.
  4. Stek pannekakene 2-3 minutter, til røren har satt seg i kantene og røren på toppen har begynt å stivne.
  5. Snu forsiktig og stek ferdig, ca. 1 minutt.

Turpannekaker med sukker og kanel og Melange

Topping 3: Sukker og kanel

En blanding av kanel, sukker og Melange som smelter på varme pannekaker smaker helt vidunderlig. Det eneste du trenger å gjøre er å lage blandingen klar før du drar hjemmefra og oppbevare den i en boks i sekken.

Du trenger:
– 100 gram Melange
– 3 ss sukker
– 1 ts kanel

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene med en gaffel.
  2. Oppbevar i tett boks med lokk.

Relaterte oppskrifter: