1. Panering av kjøtt og fisk

Skal du panere fisk eller kjøtt er det mest vanlig å bruke egg til å feste de knasende sprø brødsmulene. Neste gang kan du droppe egget og bruke majones i stedet. Du vil få et fyldigere resultat med mer umami, og brødsmulene vil feste seg mye bedre slik at du får et mer knasende resultat. Smør et tynt lag majones på kjøttet eller fisken før du vender det i brødsmulene.

2. I sjokoladekaka

Majones i sjokoladekaka? Før du utbryter med et stort æsj, tenk over hva majones er laget av: egg, olje og litt syre fra eddik. Helt vanlige kakeingredienser med andre ord. Egget og oljen i majonesen gjør sjokoladekaka supersaftig og eddiken bringer frem sjokoladesmaken. Om du aldri har prøvd majones i sjokoladekakerøra, har du virkelig noe godt i vente. Sjekk oppskriften her.

3. Til å heve smaken på hamburgere

Å bruke majonesbaserte dressinger er kanskje ingen revolusjonerende nyhet, men har du prøvd å vende inn majones i burgerkjøttet? Med majones tilfører du både fuktighet og fett – fett som ikke smelter bort under stekingen. Resultatet er en revolusjonerende saftig burger. Fettet i majonesen hever den naturlige smaken på kjøttet, uten å komme i veien for den gode kjøttsmaken, samtidig som majonesen etterlater en nydelig glans på det stekte burgerkjøttet. Blandingsforholdet er to spiseskjeer majones til 500 gram kjøttdeig.

4. Til å kreme og tykne fiskesauser

Det mest vanlige er å bruke smør og fløte til å tykne og kreme sauser. Skal du lage sauser til fisk som hvit saus, tartarsaus, hvitvinsaus eller blåskjellsaus, kan majones være et bedre alternativ. Den milde syrlige smaken fra majonesen integreres sømløst inn i sausen med nydelig fylde, uten å tynge sausen for mye.

5. Erstatte smør og rømme for melkeallergikere

Har du melkeallergi er majones en fantastisk erstatning for smør og rømme. Mills majones er laget av vegetabilske oljer og helt fri for laktose. Bruk majones på brødskiva eller lag sauser og dipper av majones. Sjekk for eksempel disse 10 anvendelige og digge dippene av majones!