Ofte stilte spørsmål
Allergi og spesielle behov
Kan gravide spise Mills Kaviar?
Ja, gravide kan trygt spise Mills Kaviar. Gravide skal spesielt være oppmerksom på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma gondii. Listeria kan ikke formere seg i Mills Kaviar på grunn av produktets egenskaper som saltinnhold og lavt vanninnhold.
Kan de med soyaallergi spise produkter med soyaolje?
Soyaoljaolje anses for å være trygg for soyaallergikere, fordi soyaproteinene (som forårsaker allergireaksjonen) er fjernet fra oljen gjennom produksjonsprosessen. Soyalecitin kan inneholde spor av soyaprotein. Det handler i tilfelle om svært små mengder, og siden soyalecitin brukes i små mengder i den ferdige matvaren, er det ikke vanlig å fraråde matvarer med soyalecitin for soyaallergikere.
Kan gravide spise sild?
Ja, gravide kan trygt spise sild fra Delikat. Før silden legges i glass, har sildefiletene gjennomgått en marinering i enten saltlake eller eddiklake. Verken Listeria eller parasitter som nematoder vil overleve de forholdene som er i laken.
Kan gravide spise majones?
Ja, gravide kan trygt å spise Mills majones. Eggene som benyttes i majonesen er pasteurisert.
Er det laktose i Mills Potetmos?
De variantene hvor du selv skal tilsette melk inneholder ikke laktose. Så lenge du benytter laktosefri melk, får du laktosefri potetmos. Men den som allerede inneholder melkepulver og kun skal tilsettes vann, den har laktose. Se alle variantene av Mills Potetmos her.
Er det laktose i Mills leverpostei?
Noen av leverposteiene våre inneholder melk, som Mills Ovnsbakt postei. Alle posteiene lages på samme sted. Derfor kan leverpostei som lages uten melk inneholde spor av melk. Snakk med legen din om du er usikker på om du kan spise produkter som inneholder spor av melk. Se allergioversikten for hvilke av våre leverposteier som lages med og uten melk.
Produkter
Majonesen har skilt seg. Hva skyldes dette?
Majones er et meget kuldeømfintlig produkt. Blir den utsatt for frost (temperatur ned mot 0 grader), vil den skille seg. For kald transport eller for kald oppbevaring i butikken kan være årsaken. Det er viktig at alle i transportkjeden har riktig oppbevaringstemperatur. Hvor i kjeden skaden har skjedd, er det umulig for oss å ha noen formening om.Når uhellet først er ute, og man ikke har muligheter til å kjøpe ny majones, kan den skilte majonesen vispes sammen igjen med en eggeplomme.
Slik gjør du:
Visp eggeplommen seig og tykk med 1 klype salt og ½ ts eddik. Sil oljen i den skilte majonesen. Visp eggeblandingen, litt av gangen, sammen med eggeplommen. Spe med oljen. Visp godt slik at majonesen blir homogen og fin. Tips: Denne majonesen bør brukes relativt raskt, da oppbevaring over lengre tid kan føre til at majonesen skiller seg igjen.Hva menes med kortere perioder på Mills Majones og Mills Kaviar?
Oppbevaring i kortere perioder er inntil 2 uker i romtemperatur når butikk har kampanjer. Etter 2 uker skal produktene oppbevares kjølig. Du kan med andre ord fint ha kaviar og majones med på tur og selv om du ikke har kjøleskap tilgjengelig.
Hvor lang holdbarhet har Mills leverpostei etter åpning?
Etter at pakningen er åpnet, er produktet å betrakte som ferskvare. Holdbarheten er da på ca. 1 uke i kjøleskap.
Kan man fryse Melange?
Melange hører i utgangspunktet hjemme i kjøleskapet, men du kan fryse den i korte periode. Ligger den for lenge i fryseren kan den ta til seg smak fra andre matvarer som ligger i fryseren. For lang oppbevaring i fryseren kan også gi en slags «frysesmak». Det er også viktig at den tines så sakte som mulig for å hindre at konsistensen blir endret. Legg den derfor i kjøleskapet for tining.
Hvordan kan jeg vite hvilke butikker som selger produkter fra Mills?
Hvilke butikker som har hvilke produkter varierer med butikkens størrelse, og hva de velger å ta inn av frivillige varer. Ring oss på tlf.nr. 800 35 036 eller send en mail til forbrukerservice@mills.no, så undersøker vi med glede for deg.
Hvor lang holdbarhet har Mills-salaten etter åpning?
Etter at pakningen er åpnet, er produktet å betrakte som ferskvare og må behandles deretter. Holdbarheten er da på ca. 1 uke i kjøleskap.
Hvor lang holdbarhet har majones etter åpning?
Holdbarhet etter åpning kommer an på hvordan majonesen blir oppbevart og i hvilken temperatur. Ved oppbevaring i romtemperatur vil smaken forringes raskere enn ved oppbevaring i kjøleskap. Så lenge smaken er god, kan man trygt spise majonesen. Har den ligget lenge i kjøleskap kan du klemme ut det ytterste. Det som er innenfor og ikke har vært eksponert for luft vil holde seg bedre.
Hvor lang holdbarhet har kaviar etter åpning?
Holdbarhet etter åpning kommer an på hvordan produktet blir oppbevart og i hvilken temperatur. Ved oppbevaring i romtemperatur vil smaken forringes raskere enn ved oppbevaring i kjøleskap. Så lenge smaken er god, kan man trygt spise kaviaren. Har den ligget lenge i kjøleskap kan du klemme ut det ytterste. Det som er innenfor og ikke har vært eksponert for luft vil holde seg bedre.
Kan majones fryses?
Nei, blir majones utsatt for temperatur ned mot 0 grader vil den skille seg.
Kan kaviar fryses?
Nei, blir kaviar utsatt for temperatur ned mot 0 grader vil den skille seg.
Hva er forskjellen på Flott og Delfia?
Delfia kokosfett er det eneste matfettet som kan brukes til Delfiakaken, en fast juletradisjon i mange norske hjem. Delfiafett lages av kokosfett, og egner seg godt når du skal lage kokostopper, sjokoladekonfekt eller selvfølgelig delfiakake. Flott Matfett er det beste å steke smultringer, krabbelurer og fattigmann i. Flott spruter ikke og er derfor trygg og sikker i bruk. Kakene får en sprø og lekker overflate, i tillegg til god smak. Det er lurt å ha lokket til gryten i nærheten i tilfelle fettet blir for varmt. Ha aldri vann i nærheten av gryten. Tips: Fett som har vært brukt til å steke kaker i, kan brukes til steking sammen med litt margarin eller til fuglemat når fettet har stivnet. Fett som ikke skal brukes mer, avkjøles og kastes i matavfallet.
Hvor lenge er silden fra Delikat holdbar etter åpning?
Den er holdbar ca. 14 dager etter åpning. Pass på at silden ligger i laken/sausen, da holder smaken seg bedre.
Hvor skal jeg kaste majonesposen?
Majonesposen sorteres som plast. Majonesposen bør være så tom som mulig, men den trenger ikke å vaskes.
Hvor kaster jeg kaviartuben?
Kaviartube sorteres som metallemballasje. Pass på at du tømmer tuben helt før du kaster den.
Hvor kaster jeg majonestuben?
Majonestuben sorteres som metallemballasje. Pass på at du tømmer tuben helt før du kaster den. Korken skal kastes i plastavfall.
Hvor kaster jeg Melange-folien?
Den skal sorteres som restavfall.
Ingredienser
Kan laktoseallergikere spise produkter som inneholder melkesyre?
Ja, det kan de. Melkesyre er en syre som benyttes som syreregulator, og er ikke noe man reagerer på som laktoseallergiker.
Hva er lecitin?
Lecitin er et naturlig stoff som blant annet kan utvinnes fra rapsfrø eller soyabønner. Lecitin hindrer fett og vann fra å skille seg i den ferdige margarinen. Vi sier at lecitinet fungerer som en emulgator. Et annet eksempel på en emulgator er eggeplommen i majones.
Er det transfett i margarin?
Alle våre margariner er uten transfett. Transfett er vanligere i utenlandsk margarin.
Hva er sheafett?
Sheafett eller sheaolje er en olje som utvinnes fra nøttene til sheatreet. Dette er et tre som vokser vilt i Vest-Afrika. Sheafett benyttes blant annet i Flott matfett.
Hvor kommer rognen i Mills kaviar fra?
Rognen i Mills Kaviar kommer fra skrei som fiskes langs den nordnorske kysten. Mills har mange leverandører, og felles for dem alle er at de forholder seg til strenge kvalitetskrav satt av Mills.
Ernæring
Hva er fullherdet fett?
Når fett herdes dannes umettet fett om til mettet fett. Det betyr at de gjøres om fra mykt til fast fett. Fullherdet fett betyr at alt det umettete plantefettet blir gjort om til mettet fett. For å kunne lage fast margarin, som den du får kjøpt i folie, trenger vi noe fullherdet fett. Delvis herdet betyr at bare noe av fettet blir gjort om til mettet. Problemet med delvis herding, er at det i denne prosessen også dannes transfett, en type fett som er mye mer helseskadelig enn mettet fett. Mills benytter ikke delvis herdet fett i våre produkter.
Hva er forskjellen på rapsolje og soyaolje?
Soyaolje har sitt opphav fra soyabønner, mens rapsolje utvinnes av frøene til rapsplanten. Både soyaolje og rapsolje er raffinerte oljer med en mild smak. De inneholder begge mye flerumettet fett, og lite mettet fett. De er også begge rike på omega-3 fettsyrer fra planteriket. Rapsolje inneholder noe mer omega-3 enn soyaolje. Soyaolje på sin side inneholder noe mer omega-6.
Hva er forskjellen på lett og ekte majones
Det er halvparten så mye fett i lettvariantene sammenlignet med «ekte» varianten. I lettvarianten er fettmengden erstattet med vann og stivelse.
Er majones sunt?
Ja, i moderate mengder er majones et godt bidrag til det gode flerumettede fettet i kostholdet vårt.
Er kaviar sunt?
Mills kaviar er laget av lettrøykt og sukkersaltet rogn og rapsolje. Rapsolje er rik på det hjertevennlige flerumettet fett og en god kilde til vegetabilsk omega-3. Den nye Polarkaviaren inneholder ekstra mye av de marine omega-3 fettsyrene, og to skiver dekker dagsbehovet for omega-3.