Braisering er en fransk matlagingsteknikk der godt brunet kjøtt koker sammen med litt væske, under lokk, i flere timer. Resultatet er supermørt kjøtt og en konsentrert saus proppfull av gode smaker. Det fine med braisering er at maten nærmest lager seg selv, og man kan bruke hvilket som helst seigt kjøttstykke og forvandle det til en mør smaksbombe. Her har vi braiserte lammeskanker sammen med tomater, urter og litt rødvin. Du kan gjerne bruke andre kjøttstykker eller tilsette andre grønnsaker du vil tømme kjøleskapet for.

Kommentarer

  • Sara

    Perfect 👌❤️

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig at oppskriften falt i smak 😊

  • Børre Husebye

    Foretrekker enten soyaolje eller olivenolje. Lammekjøtt gir fra seg endel fett også.
    Det beste er å steke kjøttet og så helle ut fettet.

    • Anne Cathrine

      Bruk gjerne olje hvis du foretrekker det, Børre. Det viktigste er at kjøttet brunes før det braiseres – da blir smaken ekstra god 😊

  • Leif B

    Bruk ekte smør, da får du en bedre smak enn med margarin.
    Olivero er jo margarin og ikke smør.

    • Anne Cathrine

      Hei Leif! Smaken er som kjent delt. Heldigvis kan alle våre oppskrifter lages med det man liker best av smør og margarin 👍

  • Ragnhild

    Jeg skal prøve denne resepten idag,gleder meg

    • Cecilie

      Lykke til, Ragnhild! Håper det smaker! 🙂

  • Åsa

    Må det være en gryte eller kan man legge det i form? Eller… kan man koke i vanlig kjele på komfyren i stedenfor? I så fall, hvor lenge?

    • sorsig

      Hei Åsa, så lenge formen/gryten kan stå i ovnen og har lokk, kan den brukes. Du kan også bruke en tykkbunnet gryte og la lammeskankene småputre på lav varme, etter at du har brunet dem på alle sider. Når kjøttet løsner fra bena, er de ferdige. Tar vanligvis ca 2-2,5 t. Håper det smaker 🙂

      • Ellen Fredheim

        Lammeskank er veldig fin å tilberede i Rømertopf gryte.3-4 timer.

        • Cecilie

          Takk for tipset, Ellen! 🙂

  • Brit F

    Kan en bruke de franske grytene som er i rødt og andre farger

    • sorsig

      Hei Brit, hvis du mener støpejernsgrytene til Le Creuset, så er de glimrende for denne retten 🙂 Lykke til!

  • Hanne kjeldahl nilsson

    Det ble deilig – fin måte å utnytte Ikke så fint kjøtt på

    • sorsig

      Hei Hanne, så hyggelig å høre at denne falt i smak! Ekstra godt når man kan få utnytte mer av kjøttet, så ikke ting går til spille 🙂

  • Oddny

    Kan jerngryta settes p selve bunnen i steikeovnen ?

    • sorsig

      Hei Oddny, de fleste jerngryter skal tåle opp til 250-300 grader. Med et ørlite forbehold om at du har en annen type gryte, så skal nok det gå helt fint – også i bunnen av ovnen. Lykke til 🙂