Clafoutis er en superenkel og veldig god dessert fra Frankrike. Navnet kommer fra det oksitanske verbet clafir som betyr «å fylle», og desserten lages nettopp ved å fylle en form med bær og en slags pannekakerøre. Ifølge den franske kokken Laurent Benguigui, som har delt denne oppskriften med oss, er tradisjonell clafoutis alltid laget med kirsebær eller moreller. Utenfor sesong kan du bruke andre frukter og bær, men da kaller franskmennene ovnspannekaken for flognarde.

Ingredienser

1 porsjon

1 ss sukker, til smøring av form
250 gram kirsebær, uten stein
1 stk vaniljestang
2.5 dl helmelk
1.5 dl kremfløte
2 stk egg
2 stk eggeplommer
80 gram hvetemel
90 gram sukker
0.5 ts grovt flaksalt
1 ss melis

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

 • Lisbeth

  Laget den mange ganger, blir like god hver gang

  • Cecilie,

   Så hyggelig å høre at clafoutien blir like god hver gang, Lisbeth! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, så takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂

 • Trude Kløvning

  Denne syntes hele familien var veldig god, og den forsvant på et blunk! Jeg brukte 300 g kirsebær, siden jeg hadde det i en pakke med frosne, og det gikk helt fint.

  • Cecilie,

   Hei Trude! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak hos hele familien, og at du fant en egen løsning med frosne bær. Takk for tilbakemelding, og lykke til med bakingen 😊.

 • Bjørg Heian

  Spises denne desserten varm eller kald ?

  • Anne Cathrine

   Hei Bjørg! Clafoutis er aller best mens den fremdeles har lunk. Det betyr ikke at den ikke kan spises etter den er helt avkjølt, men denne desserten bør stekes tett på servering for best mulig resultat. Lykke til 😊