Fraisier er en klassisk fransk konditorkake med nydelig smak av jordbær og vanilje. Dette er en kake med mange elementer, men følger du denne steg for steg-oppskriften av den franske kokken Laurent Benguigui blir det enklere å lykkes. Resultatet er en dekorativ og imponerende kake til kakebordet. 1 porsjon gir cirka 8 kakestykker. Til denne oppskriften bør du ha et termometer.

Ingredienser

1 porsjon

Sukkerlake

1 stk vaniljestang
1.5 dl vann
150 gram sukker

La génoise (kaken)

4 stk egg
140 gram sukker
140 gram hvetemel

La creme mousseline (kremen):

1 stk vaniljestang
5 dl melk
4 stk eggeplommer
100 gram sukker
60 gram hvetemel
250 gram Olivero Original

Til montering:

800 gram jordbær
1 stk marsipanlokk

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Til montering

1. Plasser ringen til en 20 centimeter stor kakeform på et kakefat. Gni sidene inn med litt Olivero og fest bakepapir langs kantene.

2. Skjær av toppen på kakebunnen og del den så i to lag horisontalt. La den ene bunnen være 20 cm i diameter. Ønsker du en lys kakebunn, kan du skjære bort det ytterste, stekte laget rundt bunnen.

3. Trim den andre kakebunnen ned til den er cirka 18 centimeter i diameter slik at den ikke er synlig når kaken er ferdig.

4. Legg den største kakebunnen i kakeringen med kuttflaten opp. Bruk pensel til å dynke kakebunnen med halvparten av sukkerlaken.

5. Ha mousseline-kremen i en sprøytepose. Smør på et tynt lag med mousseline-kremen på kakebunnen.

6. Fjern stilkene på jordbærene og del ca. en tredjedel av jordbærene på langs.

7. Plasser de delte jordbærene stående, med snittflaten ut mot kakeformen slik at de dekker hele kanten. Fordel jordbær utover slik at resten av kakebunnen er dekket.

8. Bruk omtrent halvparten av mousseline-kremen til å fylle opp mellom jordbærene og kakebunnen. Bruk slikkepott eller kakespatula til å jevne ut kremen.

9. Legg den 18 cm store kakebunnen i kakeformen og dynk med resten av sukkerlaken.

10. Fordel resten av kremen rundt kanten og på toppen av kakebunnen og glatt ut overflaten med slikkepott eller kakespatula. Sett kaken i kjøleskapet i minst tre timer.

11. Ta kaken ut av kjøleskapet, og fjern kakeringen og bakepapiret forsiktig. Trim marsipanlokket til 20 centimeter i diameter og legg det på toppen.

12. Pynt med friske jordbær og rips rett før servering.

13. Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer