Fransk sjokoladekake
Franske Olivier Roesch er konditor av yrke, og gir deg her oppskriften på en eksklusiv fransk sjokoladekake. Denne kaken har en intens og himmelsk sjokoladesmak, og er en saftig konfektkake med lange tradisjoner i Frankrike.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
2. Varm opp en kjele som er fylt med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
3. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
4. Ha i kokesjokolade og Olivero, og rør til ingrediensene har smeltet og er godt blandet.
5. Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk godt til du har en eggedosis, cirka 5 minutter.
6. Vend eggedosisen forsiktig inn i sjokoladeblandingen, og sikt deretter inn hvetemelet. Rør det hele svært forsiktig sammen. Rører du for kraftig vil du miste luften fra eggedosisen.
7. Pensle en rund springform på 24 centimeter med Olivero.
8. Ha røren over i springformen og stek sjokoladekaken på midterste rille i 25 minutter.
9. Avkjøle kaken i formen.
10. Dryss litt melis over toppen, og server gjerne sammen med vaniljeis, karamellis, vaniljesaus eller bringebærsaus.
Er en porsjon til en kakeform? Eller må man velge flere porsjoner for å fylle ei vanlig rund springform?
Hei Marit, en porsjon er til en springform på 24 cm 🙂
Har nettopp tatt den ut av ovnen,så er spendt på smaken når den er avkjølt.Den trengte mye lenger steketid enn 25 minutter,iallefall i min ovn.Måtte plusse på 2×10 minutt.
Hei Anna, og takk for tilbakemelding! Den skal være veldig saftig inni, så pass på at den ikke står for lenge og blir tørr. Håper den smakte, til tross for lengre steketid enn angitt her 🙂
Blir denne kaka bløt inni ??? Hva er flytende olivero ?😋
Flytende Olivero er flytende smør på flaske.
Hei Marit, Olivero er en god blanding av flytende planteoljer (raps og oliven) og smørolje blant annet, og passer bra til bakst som dette 🙂 Denne konfektkaken skal ha en saftig konsistens inni – nesten på grensen til klissete 😋 Håper den smaker!
Den skal jeg lage til min kjære mann Bård
Hei Unni, for en hyggelig tanke! Heldig mann du har 🤗