Franske sjokolademakroner
Hvem kan vel motstå utsøkte franske sjokolademakroner? Denne oppskriften har vi fått av den franske kokken franske kokken Laurent Benguigui og en porsjon gir 30 ferdige sjokolademakroner. Laurent har også delt sine tips til hvordan du lykkes med makronbakingen. Link til denne artikkelen finner du nederst i oppskriften.
Ingredienser
Makroner
Sjokoladekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Makroner
1. Sikt sammen melis, kakao og mandelmel to ganger for en ekstra fin blanding.
2. Pisk romtempererte eggehviter og salt sammen til en stiv marengs. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at marengsen faller ut.
3. Pisk inn litt og litt sukker til alt er pisket inn i marengsen.
4. Bruk slikkepott og rør mandelmassen inn i marengsen. Rør fra kanten inn mot midten og pass på å få med alt i bunnen. Røren skal være blank og nok sammenhengende til at du kan «tegne» et 8-tall som ikke flyter ut.
5. Fyll makronmassen på en sprøytepose med rund tipp og sprøyt ut pletter på cirka 2,5 til 3 cm på bakepapirkledd stekebrett (dette vil gi 12 til 16 makroner per stekebrett).
6. Slå stekebrettet hardt i kjøkkenbenken til makronene har en jevn overflate uten spor etter sprøytetippen. La makronene tørke 30 minutter i romtemperatur til det dannes en tørr hinne.
7. Stek midt i ovnen i 13 til 15 minutter på 150 grader. La makronene avkjøles helt før de løftes av stekebrettet.
Sjokoladekrem
1. Bryt opp sjokoladen i mindre biter og ha i en bolle.
2. Varm opp kremfløte til 90 grader og hell den over sjokoladen. Rør om til all sjokoladen har smeltet og avkjøl til cirka 35 grader.
3. Pisk Olivero inn i sjokoladekremen og la den avkjøles minst 1 time i kjøleskapet.
4. Fyll sjokoladekremen på en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på halvparten av makronene. Legg så en usprøytet makron på toppen.
5. La makronene hvilke i kjøleskapet i 24 timer før servering for å få riktig smak og konsistens.
6. Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no
7. Franske makroner er lekre å se på og smaker himmelsk, men kan være litt vanskelige å lage selv. Her får du en praktisk steg for steg-beskrivelse med bilder og forklaringer fra den franske kokken Laurent Benguigui.
Hei den er kjempe god!!!
Takk for tilbakemeldingen, Per Anders! Så hyggelig å høre at du setter pris på makronene. Lykke til med bakingen 🙂
Hei! Lot sjokoladekremen ligge i 3 timer i kjøleskap (med lokk) og den er nå steinhard..
Hei Carina! Det var leit å høre at sjokoladekremen ble for hard. 3 timer er nok litt for lenge, ja, så la den stå cirka 1 time neste gang, hvis du prøver igjen. Lykke til! 🙂
Hei, kan man bytte ut sukker med sukrin+ (og tilpasse slik at mengden blir lik, sukrin+ er jo dobbelt så søt som vanlig sukker så da trenger man vel bare halvparten av det oppskriften sier)? 😊
Hei Amalie! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å erstatte sukkeret på den måten du beskriver. Prøv deg litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 😊
Går det an å bytte olivero med smør?
Hei Sarah! Ja, det går fint, lykke til!