Saganaki er vanlig å servere som forrett eller som meze, grekernes svar på tapas. Og det er ikke uten grunn at du finner denne retten hos de fleste greske tavernaer. Varme, saftige reker og fetaost i en smaksrik tomatsaus smaker rett og slett himmelsk. Selve navnet saganaki kommer fra stekepannen retten lages i, og finnes i mange forskjellige varianter. Saganaki med panert ost er også svært vanlig. Kokken Georgios Fragkias, som har delt denne oppskriften med oss, anbefaler å servere et glass tørr hvitvin eller ouzo til for å få den ekte smaken av Hellas. Om du bruker scampi eller kongereker, velg de som er ASC-sertifisert (Aquaculture Stewardship Council) og MSC-sertifisert (Marine Stewardship Council), de er bærekraftige og tydelig merket med dette utenpå pakningen.

Kommentarer

  • Kalle H

    Sikkert veldig godt! Men hvorfor bruke Olivero – inneholder ikke det transfett?

    • Cecilie,

      Hei Kalle!
      Det brukes ikke transfett i produksjon Olivero eller noen andre typer margarinprodukter i Norge. Du kan lese mer om innholdet i Olivero her: https://mills.no/produkt/olivero/olivero/

      Ellers kan vi anbefale denne retten på det sterkeste og vi synes selvfølgelig at Olivero er med på å heve smaken. Kanskje du lar deg friste til å lage den snart? Lykke til 😊

  • L.Ruud

    Genuin gresk rett, – kjempegod! Fikk skikkelig greske jobber 🙂

    • Cecilie

      Herlig at det frister, takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg! 🙂

  • Rudy

    Lagde den i dag med store reker (hadde ikke konge) og det var deilig !!!
    Kommer å lage flere ganger !

    • sorsig

      Hei Rudy, hyggelig å høre at den falt i smak 🙂 Den vil helt sikkert være like god med vanlige reker, ja. Takk for at du deler!

  • Heidi

    Ser godt ut.

    • sorsig

      Hei Heidi, det beste er at den smaker like godt som den ser ut til 🙂