Vil du virkelig imponere gjestene bør du prøve italienernes versjon av ribbe, nemlig porchettaen. Det er en av rettene italienerne, særlig de fra området rundt Roma og Toscana, gjerne spiser til middag i julen. Den italienske matentusiasten Andreas Kleven-Felloni fra Felloni Spekehus deler tipsene som garanterer et vellykket resultat. En porchetta laget av på tynnribbe på 3 kg holder til ca. 6-7 personer.

Ingredienser

6 porsjon

3 kg utbenet tynnribbe
1 ss fennikelfrø
1 ss salt
1 ts chiliflak
1 ts sorte pepperkorn
4 fedd hvitløk
2 ss finhakket fersk rosmarin
2 ss finhakket fersk timian

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • Inger Lise

    Jeg lagde denne og den ble veldig god, men jeg kunne tenkt meg den uten fennikel da det er en smak flere av oss ikke er så begeistret for. Går det greit å sløyfe denne eller er det noe annet krydder vi kan bruke i stedet?

    • Cecilie,

      Hei Inger Lise! Så hyggelig at porchettaen ble vellykket! Det er litt smak og behag, men uten fennikel kan du eventuelt bare bruke litt mer av timian, rosmarin og hvitløk. Lykke til! 😊

  • Jan-Bertil

    Har börjat med denna nå, håper på en God Jul til alle !!!

    • Cecilie,

      God jul, Jan-Bertil, og lykke til med porchettaen! 🙂

  • Trine

    Veldig fin oppskrift, kan anbefales.

    • Cecilie,

      Hei Trine, så hyggelig å høre at du er fornøyd med oppskriften på porchetta! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen! 🙂

  • Arild johansen

    Den ble god men neste gang skal jeg
    Salte og kryddre i vakuum 1 uke for så i sousvide bad 12 timer. Kanskje røyke det litt også.

    • cecilie

      Hei Arild! Så spennende å høre at du har funnet din egen vri på oppskriften. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • Robert

    Skal ovnen stå på under og overvarme?

    • Cecilie

      Hei Robert! Ja, det stemmer. Lykke til! 🙂

  • Ranja Wikström

    Jeg har laget det noen ganger, men foretrekker frisk salvie i mengder, pluss salt og pepper! Fantastisk godt!

    • Anne Cathrine

      Salvie er også kjempegodt! Takk for innspillet 😊

  • Adria Wilson

    Complimenti! 🙂

    • Anne Cathrine

      🤩

  • Andreas

    mer info om prochetta kan man lese her:
    https://www.fellonispekehus.no/spekevarer-1

    • Anne Cathrine

      Takk for tipset, Andreas 👍

  • Øyvind

    Undervarme .

  • Tove Gjønnes

    Kan det brukes fersk fennikel , smått hakket, og tørket timian og rosmarin?

    • Anne Cathrine

      Det høres veldig godt ut, Tove 👍

  • Gro Mørkved

    Har spist Andreas’ nydelige porchetta.
    Anbefales å prøve oppskriften!

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig å høre, Gro! Takk for anbefalingen 😊

  • Bente

    Mengde salt i krydderblandingen er uteglemt:-)

    • sorsig

      Hei Bente, takk for at du gjorde oss oppmerksomme på det. Jeg bringer det videre, så oppdaterer vi så snart som mulig. God helg 🙂