![Sole á la Meunière - stekt flyndre i smørsaus i stekepanne med persilledryss](https://mills.no/content/uploads/2019/06/Sole-a-la-Meuniere-1920.jpg)
Sole á la Meunière – stekt flyndre i smørsaus
Sole á la Meunière er en klassisk fransk fiskerett. Navnet «meunière» kommer fra «møllerens kone» som forvandler kornet til mel, og refererer til bruken av mel i tilberedingen. Melet gjør at fisken blir sprø og god under stekingen. I Frankrike er det vanligst å bruke denne enkle teknikken til å steke sjøtunge, men det er ikke noe i veien for å bruke smørflyndre, som vi har gjort her, rødspette eller til og med små, hele ørreter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kjøp fisken ferdig renset og flådd. Tørk godt med kjøkkenpapir.
![](https://mills.no/content/uploads/2022/01/Sole-a-la-Meuniere-steg-1-1920.jpg)
2. Ha hvetemelet på en stor tallerken og vend fisken godt på begge sider. Rist av overflødig mel.
![](https://mills.no/content/uploads/2022/01/Sole-a-la-Meuniere-steg-2-1920.jpg)
3. Smelt halvparten av Olivero Original i en stekepanne med slippbelegg, på middels sterk varme. For mye varme i pannen vil svi melet og gi en brent smak.
4. Stek flyndren i 4 til 5 minutter på hver side til filetene slipper beinet.
![](https://mills.no/content/uploads/2022/01/Sole-a-la-Meuniere-steg-3-1920.jpg)
5. Legg fisken over på en tallerken eller fat.
Tips!
For å være sikker på at fisken er ferdig stekt kan du bruke et steketermometer og stikke inn i fiskekjøttet. Ønsket kjernetemperatur er cirka 60 grader.
7. Brun resten av Olivero Original i stekepannen. Hell over fisken sammen med presset sitronsaft og finhakket persille.
![](https://mills.no/content/uploads/2019/06/Sole-a-la-Meuniere-1920.jpg)
8. Takk til Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no
greit å bruke sjøtunge når man legger ut oppskrifter om sjøtunge ikke smørflyndre!!
leste hele artikkelen etterpå fikk med meg at dere hadde brukt smørflyndre beklager
Hei Peter, helt i orden 🙂 Ja, vi forsøkte å være tydelige på det. God sommer til deg!
Hva er forskjellen, du skal ha gode smaksløker for å kjenne forskjell🤔
Er dette et stort problem for noen?
Hei Aage! I Frankrike er det vanligst å bruke denne enkle teknikken til å steke sjøtunge, men det er ikke noe i veien for å bruke smørflyndre, som vi har gjort her, rødspette eller til og med små, hele ørreter. Tunger og flyndrer er fra to ulike fiskefamilier. Lykke til! 🙂