Sole á la Meunière er en klassisk fransk fiskerett. Navnet «meunière» kommer fra «møllerens kone» som forvandler kornet til mel, og refererer til bruken av mel i tilberedingen. Melet gjør at fisken blir sprø og god under stekingen. I Frankrike er det vanligst å bruke denne enkle teknikken til å steke sjøtunge, men det er ikke noe i veien for å bruke smørflyndre, som vi har gjort her, rødspette eller til og med små, hele ørreter.

Kommentarer

  • peter bjerregård jørgensen

    greit å bruke sjøtunge når man legger ut oppskrifter om sjøtunge ikke smørflyndre!!

    • peter bjerregård jørgensen

      leste hele artikkelen etterpå fikk med meg at dere hadde brukt smørflyndre beklager

      • sorsig

        Hei Peter, helt i orden 🙂 Ja, vi forsøkte å være tydelige på det. God sommer til deg!

        • Aage storvol

          Hva er forskjellen, du skal ha gode smaksløker for å kjenne forskjell🤔
          Er dette et stort problem for noen?

          • Cecilie,

            Hei Aage! I Frankrike er det vanligst å bruke denne enkle teknikken til å steke sjøtunge, men det er ikke noe i veien for å bruke smørflyndre, som vi har gjort her, rødspette eller til og med små, hele ørreter. Tunger og flyndrer er fra to ulike fiskefamilier. Lykke til! 🙂