Denne oppskriften på baklava er laget av valnøtter og kanel som ligger mellom herlig flakete filodeig, toppet med en honningsirup…
Bolognese er en italiensk kjøttsaus, også kalt ragu, som opprinnelig stammer fra Bologna. Utgangspunktet er rene råvarer som er lett…
Pastitsio blir ofte kalt Hellas’ svar på lasagne, og er på samme måte som moussaka en gresk ovnsrett med kjøttdeig…
Det sies at den første franske løksuppen, eller 'soupe à l'oignon' som det heter på fransk, ble til da Ludvig…
Spanakopita - eller gresk spinatpai med fetaost er en klassiker mange kjenner fra ferien. Marilena Mastorakis er kokk og halvt…
Franske Olivier Roesch er konditor av yrke, og gir deg her oppskriften på en eksklusiv fransk sjokoladekake. Denne kaken har…
Fanouropita er kaken grekerne lager om de skal finne noe de har mistet. Den lages til ære for helgenen St.…
Arroz con pollo, ris med kylling, er en tradisjonell spansk rett med historie helt tilbake til åttende århundre, da Maurerne…
Pannebrød med havsalt og rosmarin er supert å servere til supper eller gryter. Får du middagsgjester er dette et supert…
Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i…
Det greske kjøkkenet har mye godt å by på og greske kjøttboller, også kalt keftedakia, er en klassiker. Med smak…
Gambas al ajillo betyr reker med hvitløk på spansk. Det er en populær og fyrrig tapasrett som har blitt servert…
Denne kremede kyllingen gir deg de klassiske italienske smakene av sitron, parmesan og timian, og en herlig følelse av å…
Ensaimada et tradisjonelt bakverk fra Mallorca som daterer helt tilbake til 1700-tallet, der ensaimadaen ble laget til festlige begivenheter og…
Cannelloni er sylinderformet pasta som på italiensk vis fylles med kjøtt eller ost, toppes med tomatsaus og bakes i ovnen.…