Hopp til hovedinnhold
Et produkt fra Mills logo
Olivero
  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Produkter
  • Oppskrifter
  • Om Olivero
  • Merkevarer fra Mills AS
  • Mills
  • Melange
  • Delikat
  • Vita Hjertego’
  • Soft Flora
  • Plantego’
  • Stryhn’s
  • Lohmanders
  • Språk
  • Engelsk side
Hellas

Smaken av Hellas

Typisk for gresk mat er velduftende urter, masse grønnsaker, nøtter, lam, ost og ikke minst olivenolje. Lengter du tilbake til late dager på de greske øyer? Hva med å prøve en av disse rettene?

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Grekernes mest populære gatemat smaker av deilige ferieminner. Heldigvis er det enkelt å gjenskape feriefølelsen ved å lage de hjemme.…

Enkel
1 t
Oppskrift på loukomades

Loukoumades – greske honningdonuts

Loukoumades er den greske slektningen til våre smultringer. De små ballene er sprø og gylne på utsiden og fantastisk luftige…

Enkel
1 t 30 min
Gresk stifado

Gresk stifado

Stifado er en gresk klassiker mange har fått stifte bekjentskap med på ferie. En smakfull tomatisert kjøttgryte, krydret med nydelige…

Enkel
2 t 10 min
Fanouropita

Fanouropita

Fanouropita er kaken grekerne lager om de skal finne noe de har mistet. Den lages til ære for helgenen St.…

Enkel
1 t
Greske pitabrød

Greske pitabrød

Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i…

Enkel
1 t 30 min
greske kjøttboller

Greske kjøttboller

Det greske kjøkkenet har mye godt å by på og greske kjøttboller, også kalt keftedakia, er en klassiker. Med smak…

Enkel
30 min
Tiropitakia – små ostepaier fra Hellas

Tiropitakia – små ostepaier fra Hellas

Har du vært på ferie i Hellas gjenkjenner du kanskje disse gylne, sprøstekte trekantene kalt Tiropitakia. De små paiene fylt…

Enkel
1 t
Souvlaki Kotopoulo – grillspyd med kylling sett ovenfra

Souvlaki Kotopoulo – grillspyd med kylling

Souvlaki er marinert og grillet kylling på spyd, og gresk gatemat på sitt beste. Navnet stammer fra ordet «souvla» som…

Enkel
2 t
Baklava

Baklava

Denne oppskriften på baklava er laget av valnøtter og kanel som ligger mellom herlig flakete filodeig, toppet med en honningsirup…

Middels
2 t 15 min
Gresk pastitsio

Gresk pastitsio

Pastitsio blir ofte kalt Hellas’ svar på lasagne, og er på samme måte som moussaka en gresk ovnsrett med kjøttdeig…

Enkel
1 t
spanakopita, eller gresk spinatpai

Spanakopita – gresk spinatpai

Spanakopita – eller gresk spinatpai med fetaost er en klassiker mange kjenner fra ferien. Marilena Mastorakis er kokk og halvt…

Enkel
1 t 20 min
greske meze - spinatpai, tzatziki og fetasalat

Slik lager du greske meze

Neste gang du vil fylle matbordet med mange småretter, kan du la deg inspirere av grekernes meze. Her får du kokken Marilena Mastorakis beste tips til en vellykket mezefest!n

Få tipsene her

Telefon

Sentralbord: 22 80 86 00

Forbrukerservice: 800 35 036

Adresse

Sofienberggt 19, 0558 Oslo

Pb. 4644 Sofienberg, 0506 Oslo

E-post

hei@mills.no

forbrukerservice@mills.no

mills logo

Mills AS © Vi tar forbehold om feil på våre nettsider. Her finner du vår personvernerklæring.
Ønsker du å reklamere på et av våre produkter? Her finner du reklamasjonsskjema.