På slutten av 1800-tallet, i en nedlagt såpefabrikk på Grünerløkka, grunnla odelsgutten K. K. Heje sammen med ingeniør J. A. Mørch, starten på det vi i dag kjenner som Mills AS. Den gang het selskapet Agra Margarinfabrik, og produserte som navnet tilsier, margarin til det norske folk. Allerede året 1919 ser Melange margarin dagens lys. Nå, over hundre år senere er den fortsatt folkets favoritt innen sin kategori.

 

Mills majones og kaviar

I 1951 ble Mills majones lansert, og ble umiddelbart en suksess. På denne tiden er matvarer fremdeles underlagt rasjoneringskort, og Mills majones blir tatt imot med stor begeistring. Majonesen er akkurat slik vi kjenner den i dag; smaksrik, fyldig, nyansert og velsmakende. I all beskjedenhet kan vi si at en stjerne blir født.

Suksessen gir blod på tann, og året etter blir Mills kaviar lansert. Torskerogn stod høyt på listen over de mest spiste matvarene under krigen, så det var et ambisiøst valg å satse på kaviar til et folk som kanskje var lei? Men nei da. Med ferske råvarer, moderne produksjonsmetoder og en elegant emballasje vinner Mills de norske ganer nok en gang, og også Mills kaviar blir raskt en folkefavoritt.

 

Soft Flora

Den smøremyke margarinen Soft Flora blir lansert i 1966, og kan sies å være et ekte barn av kjøleskapet. Den ble straks en suksess, av den enkle grunn at den holdt seg smøremyk i kjøleskapet og dermed enkelt kunne smøres rett på brødskiva.

 

Delikat

Delikat-eventyret startet i Skomakergaten i Drammen for over 80 år siden, i 1931, og i 1970 ble Delikat Fabrikker AS en del av Mills-familien. De største variantene var den gang, som i dag: Rekesalat og Italiensk salat, og salatene ble sirlig pyntet med råvarer på toppen.

Mye har skjedd siden den gang, og Delikat har fornyet seg i takt med tiden. Mange spennende salatvarianter har blitt lansert samtidig som klassikerne rekesalat, italiensk salat og russisk rekesalat fortsatt er å finne i butikkhyllene.

Vi vet hvor viktig smak og fristelse er og derfor pynter vi fortsatt våre salater med råvarer på toppen.

 

Vita hjertego’

Vita hjertego’ kom på markedet i 1997 og er laget av planteoljer som inneholder mye av det sunne umettede fettet. Våre produkter er basert på forskning og vi har gjennom flere studier vist at man ved å bytte ut matvarer med mye mettet fett med matvarer som har mye umettet fett på kort tid kan oppnå en reduksjon i total-kolesterol og det dårlige LDL- kolesterolet.

Vårt mål har siden starten vært å bidra til bedre folkehelse ved å gjøre det enkelt for folk flest å velge produkter som bidrar til et normalt kolesterolnivå.

 

Plantego’

Å være Plantego’ handler om å spise litt mer plantebasert, eller «Bli Plantego’» som vi kaller det. Plantego’ ble lansert i 2019 og består av plantebaserte og veganske råvarer.

Ved å inspirere til en grønnere livsstil skal Plantego’ skal rett og slett gjøre det enklere å ta grønne valg. Tre friske og fargerike grønnsakspålegg var blant de første produktene ut, produsert i vår fabrikk i Drammen. Plantego` Avokado og kikerter i fristende grønt, Grillet Paprika og kikerter i fargesterk oransje og Rødbete og kikerter i flott mørk rosa. Siden den gang har vi jobbet med utforsking av nye trender og utvikling av spennende plantebaserte produkter, og serien med veganske produkter har vokst seg større.

 

Hvor er vi i dag?

Mills AS er i dag på akkurat den samme adressen som vi var ved den spede begynnelse, i Sofienberggaten 19 på Grünerløkka i Oslo. Her har vi vårt hovedkontor. De aller fleste produktene våre produseres ved våre moderne anlegg i Fredrikstad og Drammen. Sammen med den norske forbrukeren har vi klart å skape noen av Norges mest kjente merkevarer i dagligvarehandelen. Vi liker å si at det finnes knapt ett hjem uten et eller annet produkt fra oss i kjøleskapet. Det er vi stolte av! Vi har siden oppstarten vært opptatt av spre matglede gjennom sunn og god mat, og det ønsker vi å fortsette med.