Blåbærkake med sitronglasur

Enkelt
60 min.
Denne kaken er fylt med blåbær som både gir god smak og gjør kaken ekstra saftig. Den syrlige melisglasuren går perfekt sammen med blåbærsmaken og gjør dette til en frisk og herlig sommerkake.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.

  3. Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.

  4. Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.

  5. Vend deretter de frosne eller de ferske blåbærene inn i røren.

  6. Kle bunnen av en springform på ca. 28 cm med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.

  7. Hell røren over i formen og stek blåbærkaken på midterste rille i ca. 40-45 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.

  8. Avkjøl blåbærkaken i formen mens du lager sitronglasur.

Sitronglasur:

  1. Bland sammen melis, vann og sitronsaft i en bolle.

  2. Ta blåbærkaken ut av formen. Fordel melisglasur over blåbærkaken, og la glasuren renne litt ned på kantene.

  3. Pynt med ferske blåbær.

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 250 gram sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl Flytende Melange
  • 1.5 dl melk
  • 4 stk egg
  • 400 gram blåbær (ferske eller frosne)
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling)
  • SITRONGLASUR:
  • 4 dl melis
  • 2 ss vann
  • 2 ss sitronsaft
  • PYNT:
  • 30 gram ferske blåbær

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Blåbærflette med vaniljekrem

Middels
120 min.

Glutenfri blåbærpai

Enkelt
80 min.

Sitronkake med ostekrem

Enkelt
60 min.