Chili con carne
Chili con carne er en enkel og velkjent tex-mexgryte med aner fra Sørstatene i USA. Navnet betyr «chili med kjøtt», og det er nettopp det denne retten består av. En aromatisk kjøttgryte med mye smak fra chili, paprika og kryddere, som det er enkelt å lykkes med.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Om du ikke ønsker at retten skal bli alt for sterk kan du tilsette mindre finhakket chili. Skjær paprikaen i små terninger, ca. 0,5 x 0,5 cm.
2. Varm opp en romslig kjele på middels høy varme med Flytende Melange. Når Melangen er nøttebrun har pannen riktig temperatur og er klar for kjøttet. Stek kjøttdeigen til den er gyllen og gjennomstekt.
3. Tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, hermetiske tomater, kidneybønner, chilipulver, spisskummen og salt. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
4. Smak til med limesaft og server gjerne chili con carne med litt frisk koriander og rømme til.
Hvor kommer bønnene inn? Ser ikke noe i oppskriften. Hvor lenge skal de koke??
Hei Unni, bønnene (kidneybønner i oppskriften) kommer inn på punkt 3 og skal småkoke i 10 min. Lykke til 🙂
Denne vil jeg gjerne prøve, høres helt nydelig ut og en grønn salat og hvitløksbrød gjør susen🤗👍
Hei Mimmi, så herlig! Håper du liker den. Retten er også nydelig med tortillachips og guacamole til. Her er det bare å mixe og matche etter smak og behag 🙂